Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 18:55

Επίδομα γέννας: Πότε και πώς θα δοθεί στους νέους γονείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας

Σε δύο δόσεις θα δοθεί τελικά το επίδομα γέννας από τις αρχές του 2020, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Όπως δήλωσε, τα μισά θα δοθούν με το που γεννηθεί το παιδί και τα υπόλοιπα μέσα στην πρώτη χρονιά από τη γέννησή του. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του νέου έτους θα υπάρχει και η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά ήδη.

Ερωτηθείσα για τα επιδόματα, η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε αυτά σημειώνοντας ότι «η αναπτυξιακή πνοή της νέας κυβέρνησης έχει να κάνει με χαμηλότερους φόρους και συντελεστές, αλλά και η κοινωνική πολιτική όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά ενδυναμώνεται. Σε επίπεδο παροχών, το κράτος δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που είχε μέχρι τώρα, αλλά τα ενδυναμώνει μέσω ενίσχυσης της οικογένειας και του δημογραφικού. Αφήνουμε τα επιδόματα ως έχουν. Στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει καμία μείωση σε σχέση με εκείνον του 2019, αλλά και αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσω του επιδόματος γέννας 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020».

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 1009 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.