Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:19 πμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 02:34

Ιδού 5 τρόποι για να ελέγξετε την υγεία σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και σε γλυτώνει από πολλά προβλήματα, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Δες λοιπόν 5 βασικούς ελέγχους στο σώμα σου που μπορείς να κάνεις μόνη σου από το σπίτι, χωρίς να απαιτούν ειδικό εξοπλισμό ή χρήματα:

1. Η ψηλάφηση των μαστών μία φορά το μήνα μπορεί να διαγνώσει και να προλάβει τον καρκίνο του μαστού, μία ασθένεια που γνωρίζει έξαρση τα τελευταία χρόνια και ευθύνεται για το θάνατο εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως.

2. Η μέτρηση του καρδιακού σφυγμού δίνει εικόνα για τη λειτουργία της καρδιάς και βοηθά στην πρόληψη εμφράγματος και άλλων καρδιακών νοσημάτων. Ένας γρήγορος τρόπος είναι να μετρήσετε τους σφυγμούς σας από τον καρπό για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το πολλαπλασιάσετε με το 6 για να ξέρετε τους σφυγμούς σας ανά λεπτό. (Ο φυσιολογικός αριθμός για τους ενήλικες είναι 60-85 σφυγμοί το λεπτό).

3. Συχνή παρακολούθηση των ελιών σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας, αφού μπορεί να βοηθήσει στην πρόωρη διάγνωση μελανώματος και καρκίνου του δέρματος. Να θυμάσαι ότι σχεδόν το 90% των μελανωμάτων που εντοπίζονται πρόωρα, μπορούν να θεραπευτούν.

4. Η μεγάλη περιφέρεια της μέσης και της κοιλιάς, συνδέεται με εμφάνιση παχυσαρκίας, χοληστερίνης, υπέρτασης, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη. Η μέγιστη περιφέρεια μέσης για τις γυναίκες είναι τα 80 εκατοστά, ενώ για τους άντρες τα 94, διαφορετικά έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια ασθένεια. Γι' αυτό φροντίζετε να ελέγχετε και να μετράτε συχνά το σωματικό σας βάρος και την περιφέρεια της μέσης.

5. Η καλή εγκεφαλική λειτουργία σημαίνει καλύτερο επίπεδο ζωής, γι' αυτό φροντίζετε να ελέγχετε συχνά το μυαλό σας, κάνοντας απλά τεστ μνήμης, όπως να θυμηθείτε τη λίστα για ψώνια ή να καταγράψετε τι κάνατε τη χθεσινή ημέρα.

http://www.pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2811 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.