Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 11:09

Ο Δήμος Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 στη Θεσσαλονίκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου εστίασε ο Δήμος  μέσω της συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 στη  Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των εκθετών με τη στοχευμένη  παρουσία του.

Το Αγρίνιο εξακολουθεί να θέτει ως προτεραιότητα την οικοδόμηση  εξωστρεφούς στρατηγικής με στόχο την θεμελίωση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης,  όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Είχαμε την ευκαιρία να  συνομιλήσουμε με  τους  επισκέπτες αλλά και τους εκθέτες από την  ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά. Για εμάς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη με ποιοτικούς όρους. Στόχος μας είναι, πάντα σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου, να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό  προϊόν, που θα συνδυάζει το περιβάλλον,  τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.  Να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες  μεθόδους  προβολής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Αγρινίου με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του». 

Στη Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου ανταποκρίθηκαν η εταιρεία «ΓΑΙΑ ΑΒΕΕ» η «Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδας»,  η «ΑΜΦΙΓΑΛ», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», η «ΑΝΘΗΡ ΑΒΕΕ» οι  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «TRACES» και «ΝΑTURE», το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Παναγία Προυσιώτισσα»  και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. 

Βασικός στόχος της συμμετοχής  του Αγρινίου στην έκθεση  ήταν  να αναδειχθούν οι δυνατότητες των Αγρινιωτών επιχειρηματιών και παραγωγών αλλά και όλες οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Φλώρος.  Πρόσθεσε την ανάγκη οργανωμένης παρουσίας του Δήμου σε διεθνείς εκθέσεις.  

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη στο χώρο του Δήμου Αγρινίου του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Υφ. Μακεδονίας Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και  στελεχών της  ΔΕΘ-HELEXPO. Το περίπτερο επισκέφθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.                                                     

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, οι επικεφαλής των δημοτικών  παρατάξεων  Σταύρος Καμμένος και Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος  Ηλίας Παπαχρήστος και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Χρυσούλα Τασολάμπρου, Γιώργος Ζαρκαβέλης και Ανδρέας Σκαρτσάρης.

Διαβάστηκε 862 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.