Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 09:37

Εκδήλωση Knowledge Transfer - Επιστημονικό Πάρκο Πατρών - Business Incubation Centre of CERN - Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, Ώρα: 10:30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκδήλωση Knowledge Transfer

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Business Incubation Centre of CERN

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, Ώρα: 10:30

(Αίθουσα Συνεδριάσεων, 1ος όροφος)

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών σας προσκαλούν στην εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίαςκαι παρουσίασης του BICστα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο CERN.

 Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Κυριαζής, εκπρόσωποι του CERN από το Knowledge Transfer Office, το Procurement Department και το πείραμα CAST.

 Ο κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχύσει τη μεταφορά της τεχνογνωσίας από το CERN προς ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες και αντίστροφα.

Σύντομη περιγραφή του BIC του CERN:

To CERN έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο από 8 Business Incubation Centers (BICs) σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να βοηθήσει επιχειρηματίες  και μικρές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN στην αγορά.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) αποτελεί ένα από τα 8 Business Incubation Centre (BIC) του CERN για την Ελλάδα. Η αποστολή ενός BIC είναι να αναζητά startups στην χώρα του οι οποίες αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία και θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις ερευνητικές υποδομές του CERN. Επιπλέον, κάθε BIC έχει ως αποστολή να βοηθήσει τις startups αυτές να ωριμάσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο και κατ’ επέκταση να είναι επιλέξιμα από τo CERN.


Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Γραφείο Τύπου
Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1
30100  Αγρίνιο
Tηλ.:2641-0-74500  Fax.: 2641-0-22590
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url: www.etakcci.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 734 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 09:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.