Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 21:37

Δήμος Αγρινίου: Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε η προμήθεια – Τι δηλώνει για το θέμα στη «Σ» ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης 

Στα αζήτητα παραμένει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία, παρότι η διάθεσή του έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, πάρα το γεγονός ότι τα νοικοκυριά «γύρισαν την πλάτη» εδώ και χρόνια στο πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω οικονομικής κρίσης, η σχολική επιτροπή της περιοχής έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου.

Στόχος της επιτροπής, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βέβαια οι μαθητές τις ώρες της διδασκαλίας να μην κρυώνουν. Βέβαια, εφόσον η χρηματοδότηση για το πετρέλαιο έχει εξασφαλιστεί οι σχολικές κοινότητες πλέον λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψουν φαινόμενα κλοπών από τις δεξαμενές των σχολείων.

adamis-spiros
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης

Μιλώντας για το θέμα στη «Σ» ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης σημείωσε: «ο σχεδιασμός για την θέρμανση πάντα γίνεται μελετημένα με σκοπό κανένα σχολείο όσο ορεινό και αν είναι να μην μείνει χωρίς πετρέλαιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και το κρύο διάστημα μετά το χειμώνα. Ήδη κάποια σχολεία του Δήμου Αγρινίου εδώ και περίπου μία εβδομάδα ξεκίνησαν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο προέρχεται από την περσινή σύμβαση που είχαμε υπογράψει. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψουμε την ανανέωση της σύμβασης που θα αφορά την σχολική χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει και έτσι θα προμηθευτούν με πετρέλαιο όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου. Το πότε επιθυμεί το κάθε σχολείο να προμηθευτεί πετρέλαιο σχετίζεται με το πότε θα το αποφασίσει ο κάθε διευθυντής από τις σχεδόν 180 σχολικές μονάδες που υπάρχουν στο Δήμο μας. Βέβαια μαθητές αρκετών νηπιαγωγείων θερμαίνονται με air contrition και όχι με πετρέλαιο γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για σχολεία που διαθέτουν δύο το πολύ τρεις αίθουσες».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 833 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.