Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:01

Εγρήγορση και δημοτικό συμβούλιο για το Πανεπιστήμιο ζητά ο Γ. Καραμητσόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ανάγκη να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για το θέμα του Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Καραμητσόπουλος μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Εκτίμησε ως αρνητικές τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο, που επρόκειτο να λειτουργήσει το 2020, όπως επίσης και την απόφαση της Συγκλήτου να ζητήσει τη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ωστόσο ο Γ. Καραμητσόπουλος εκτίμησε ότι οι αρνητικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν από το καλοκαίρι όταν καταργήθηκε το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και έκανε λόγο για υποκρισία ορισμένων τοπικών παραγόντων που, όπως είπε, τοποθετούνται ανάλογα με το ποιος είναι στην Κυβέρνηση. «Δεν ακούσαμε καμία φωνή, όταν καταργήθηκε ένα τμήμα που είχε καταγράψει μία 15ετή παρουσία στην πόλη και είχε άριστη αξιολόγηση, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για ένα τμήμα που καλά- καλά δεν ξεκίνησε να λειτουργεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Καραμητσόπουλος τόνισε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή των τμημάτων, υπογράμμισε όμως ότι το μείζον είναι η στελέχωση των Τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει εγρήγορση για τη στελέχωση των Τμημάτων και των κτιριακών τους υποδομών, ώστε να μην υπάρξει αμφιβολία για τη λειτουργία τους.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 852 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.