Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 17:08

«Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών»: Συγκίνηση στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

12 Νοεμβρίου σήμερα, ημέρα Μνήμης Πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πριν από 77 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κάθε χρόνο, στο Μνημείο του πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου, στην Τοπική Κοινότητα Κλεισορευμάτων του Δήμου Αγρινίου, τελέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η τελετή έγινε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης παρουσία συγγενών του αδικοχαμένου Πυρονόμου.

Ο Ιωάννης Κωστάκης γεννήθηκε το 1963, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987 και ήταν έγγαμος.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπηρετούσε Π.Υ Αγρινίου και τραυματίστηκε θανάσιμα καθώς εκτράπηκε το πυροσβεστικό όχημα όταν μετέβαινε σε συμβάν παροχής βοηθείας στις 28 Ιουνίου 2003.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 819 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.