Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 17:03

Ο θρίαμβος της υποκρισίας έναντι των αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρέπει να αλλάξουν, να διορθωθούν πολλά. Ας ξεκινήσουμε απ’ τα απλά και …τα κραυγαλέα.

Φίλος αγρότης, παραγωγός σε κοντινή στο Αγρίνιο περιοχή, αξιώθηκε σχετικά πρόσφατα να αγοράσει ένα μικρό, οικονομικό αγροτικό αυτοκινητάκι. Να κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος.

  • Χρόνια το είχε βάλει στο μάτι και το πάλευε. Έκανε οικονομίες, πιέστηκε λίγο, βοήθησε κι ο γιος του που ζει στην Αθήνα. Και, επιτέλους, τα κατάφερε. Έδωσε τα μισά χρήματα μπροστά, έβαλε και δόσεις. Και έπρεπε μετά, να το δηλώσει στην εφορία. Το χαμηλό ετήσιο εισόδημά του, όμως, δεν δικαιολογούσε το ποσό...

Λογιστές και εφοριακοί του εξήγησαν, βέβαια, ότι εάν είχε γίνει δωρεά, εάν δηλαδή είχε δηλωθεί η δωρεά του γιου του, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πού να το ξέρει όμως ο άνθρωπος; Και πού να φανταστεί ότι το κράτος και η εφορία δεν αναγνωρίζουν θυσίες ετών, οικονομίες και κομπόδεμα.

Το ετήσιο εισόδημα εξετάζουν μόνο κι αν δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί, ρωτάνε «πόθεν έσχες;». Κι άντε να εξηγήσεις μετά ότι μάζευες τα χρήματα μια δεκαετία για να τα καταφέρεις…

Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. «Πόθεν έσχες», λοιπόν, για τον φτωχό αγρότη των εφτά και οχτώ χιλιάδων ευρώ. Και καλά ξεμπερδέματα.

Την ίδια στιγμή, στην επικαιρότητα κυριαρχούν οι εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές για μίζες, μαύρο πολιτικό χρήμα κτλ κτλ. Σκάνδαλα, σκευωρίες, καταγγελίες. Εννοείται, φυσικά, ότι δεν ξεχνάμε και τις πολλές και διάφορες «λίστες», …για τις οποίες, τελικά δεν ξέρουμε τι απόκαμαν οι αρμόδιοι, λεφτά πίσω πάντως δεν έφεραν. Και, βέβαια, πρόσφατα είδαμε ξανά τα «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών. Και γελάσαμε για να μην κλάψουμε!

  • Και έρχεται τώρα το κράτος να πιάσει ως φοροφυγά τον φτωχό αγρότη σ’ ένα χωριουδάκι της Αιτ/νίας. Τι ντροπή!!!

«Μα -να φωνάζει ο άνθρωπος- είχα στην άκρη πέντε χιλιάδες ευρώ, μου έδωσε και ο γιος μου άλλες τρεις. Να έρθει να σας υπογράψει ότι χαρτιά θέλετε…».

Όχι όμως. Τώρα δεν γίνεται. Έπρεπε να το είχε κάνει πριν την αγορά. Και πού να το ξέρει ρε παλικάρια ο ταλαίπωρος ο αγρότης; Δεν έχει σπουδάσει λογιστικά και οικονομικά! Και σιγά τα λεφτά…

Αυτό όμως είναι το κράτος μας. Κι αυτό βλέπει ο κοσμάκης που τους έχει σιχαθεί. Όλους. Μήπως έχει άδικο; Τα συμπεράσματα δικά σας. Και δεν θα πούμε περισσότερα γιατί θα πάει αλλού η συζήτηση και δεν είναι της ώρας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια όμως στο ελληνικό κράτος που… τον «τσάκωσε» τον αγρότη με τα «μαύρα» λεφτά.

Μπράβο του και πάλι μπράβο του!!!

  • Τα λέμε αυτά, διότι βλέπουμε την κυβέρνηση σήμερα να προσπαθεί να κάνει σε πολλούς τομείς την «επανάσταση του αυτονόητου». Και συμφωνούμε απόλυτα με τις επιλογές σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει ο παραλογισμός και να σοβαρευτούμε. Δεν είναι εύκολο. Το ξέρουμε καλά. Υπάρχουν, δυστυχώς, τόσα πολλά που πρέπει να αλλάξουν, να διορθωθούν.

Ε, μέσα σε αυτά, ας δούμε και παραδοξότητες σαν αυτή της ιστορίας που μόλις περιγράψαμε…

Διαβάστηκε 1033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία