Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 10:08

Μαριλένα Γεραντώνη: H γοητευτική παρουσιάστρια από την Ναύπακτο με το εντυπωσιακό βιογραφικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για μία από τις γοητευτικότερες και ταυτόχρονα από τις πιο ‘’σπουδαγμένες ‘’  Ελληνίδες και Έλληνες δημοσιογράφους μέ βαθιά πνευματική καλλιέργεια,  ευσυνειδησία και  ακέραιο ήθος .

Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφικής της Σορβόννης στο Παρίσι, σε ένα από τα πιο φημισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της, ακόμη είναι απόφοιτος από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Μιλάει άριστα 5, (πέντε )γλώσσες!!!

Εντυπωσιακό το βιογραφικό της και οι γνώσεις της , σπανίζουν και στον χώρο της Δημοσιογραφίας.

Από τα στούντιο του ΣΚΑΪ, όπου υπήρξε συντάκτρια διεθνών σχέσεων και παρουσιάστρια ,αφού πέρασε προηγουμένως από την ΕΡΤ και το MEGA, τώρα έκανε το μεγάλο άλμα και ανέλαβε κεντρική παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων στο Οne Channel ,ενώ είναι και συντάκτρια στο “ΒΗΜΑ της Κυριακής”.

Είναι η Δημοσιογράφος καί παρουσιάστρια Μαριλένα Γεραντώνη με καταγωγή από την Ναύπακτο ενα φωτεινό παράδειγμα σε ενα »θολό» δημοσιογραφικό τοπίο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Vita

Κάθε μέρα στις 14.00 η Μαριλένα Γεραντώνη θα μας ενημερώνει από το Οne Channel για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο δυναμισμός, η αποφασιστικότητα αλλά και η καθαρή ματιά της στα πράγματα ενσωματώθηκαν γρήγορα στη φιλοσοφία του One Channel. Για το ξεκίνημα, τις προκλήσεις, τους στόχους της και φυσικά τα μυστικά ευεξίας της μίλησε στο Vita με τον ενθουσιασμό για την εκκίνηση της σημαντικής νέας διαδρομής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Νέα σεζόν, νέα ξεκινήµατα. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου µε το One Channel;

«Eδώ και µία διετία γράφω στο “ΒΗΜΑ της Κυριακής”, άρα ήµουν σε γνώριµα νερά και είχα ενθουσιασµό να πάρω µέρος σε ένα νέο εγχείρηµα. Στην τηλεόραση εργάζοµαι 14 χρόνια κάνοντας διεθνές ρεπορτάζ, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια παρουσίαζα µεσηµεριανά δελτία το Σαββατοκύριακο. Η συνεργασία προέκυψε όπως τα πιο όµορφα πράγµατα. Εκεί που δεν το περιµένεις»https://www.vita.gr/wp-content/uploads/2019/10/MG_8573-1-768x711.jpg

Είναι πρόκληση το ξεκίνημα ενός νέου καναλιού; Εσύ το βλέπεις έτσι;

«Πρόκληση δυνατή και μόνο. Τόσο για εμάς που δουλεύουμε στην προετοιμασία του όσο και για τους τηλεθεατές στους οποίους απευθυνόμαστε. Πάντα δούλευα επάνω σε χτισµένα και “µεγάλα οικοδοµήµατα”, αλλά δεν υπάρχει µεγαλύτερη πρόκληση από το να βρίσκεσαι στην οµάδα που φτιάχνει το One Channel. Το καθηµερινό δελτίο στις 14.00, που δίνει και το πρώτο ειδησεογραφικό στίγµα του σταθµού, σαφώς αποτελεί για εµένα ένα βήµα µπροστά και συνεπώς µε γεµίζει ευθύνη. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά».

https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2019/09/190924093131_marilena_gerantoni_3.jpg

Τι θα αλλάξει τα µεσηµέρια µας σε ό,τι αφορά την ενηµέρωσή µας;

«Στην εποχή που ο καθένας ενηµερώνεται άµεσα από το κινητό του τηλέφωνο ανά πάσα στιγµή, στόχος του One Channel είναι να εστιάσει στις πληροφορίες εκείνες που θα δώσουν την ουσιαστική κατανόηση των γεγονότων. Μας ενδιαφέρει ο τηλεθεατής, έχοντας παρακολουθήσει το δελτίο του One Channel, όχι µόνο να έχει ενηµερωθεί για όλα όσα συµβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσµο, αλλά και να εστιάσει στην ουσία της είδησης. Όχι στις σκόρπιες πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση από παντού αλλά στην σωστή αξιολόγησή τους. Επίσης, το δελτίο στις 14.00 θα έχει καινοτοµικά στοιχεία».

Δηλαδή;

«Θα δώσουμε την ίδια έμφαση τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εικόνα της παρουσίασης των ειδήσεων. Ετσι κι αλλιώς το One Channel έδωσε δείγματα και της πιο άρτιας τεχνολογικά εικόνας και αυτό θα ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην πρεμιέρα».

Τι πιστεύεις πως θα καθορίσει την επιτυχία τού εν λόγω δελτίου;

«Η σημασία που δίνει το One Channel στην ουσία της είδησης, η σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων, η αντικειμενικότητα και όπως είπα η τέλεια εικόνα. Και πίσω από όλα αυτά φυσικά η ομαδική δουλειά που ήδη γίνεται για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα».Ως πολίτες πια του κόσµου, παρακολουθούµε στενά τις διεθνείς ειδήσεις. Από την εµπειρία σου στο διεθνές ρεπορτάζ, τι άλλο αυξάνει αυτό το ενδιαφέρον;

«Ολα όσα συµβαίνουν έξω από τα σύνορά µας, µας αφορούν. Πράγµατα που γίνονται στον κόσµο, αποφάσεις που λαµβάνονται σε πολιτικό ή οικονοµικό επίπεδο, έχουν άµεσο ή έµµεσο αντίκτυπο στη ζωή µας, ακόµη και αν απέχουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόµετρα µακριά. Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, το έχουµε βιώσει για τα καλά. To δελτίο ειδήσεων του One Channel θα δίνει έμφαση σε ειδήσεις για να είναι σωστά ενημερωμένος ο τηλεθεατής».

Το στοίχηµα που θέλεις να κερδίσεις στη νέα σου συνεργασία µε την οµάδα του One Channel;

«Εχω ενταχθεί σε μια ισχυρή ενημερωτική ομάδα αποτελούμενη από επαγγελματίες που ξέρουν τη δουλειά τους. Αυτό μου δίνει μεγάλη σιγουριά για το αποτέλεσμα. Στοίχηµα της οµάδας µας λοιπόν αλλά και δικό µου προσωπικά, είναι το One Channel να πάει πολύ ψηλά, με σωστά και προσεκτικά βήματα. Και είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχει».

https://pbs.twimg.com/media/EGscZgCWwAAkCVb.jpg:large

H ζωή σου µέχρι τώρα σε fast forward…

«Γεννήθηκα και µεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασα στο Παρίσι. Με την επιστροφή µου στην Ελλάδα έκανα οικογένεια και ασχολήθηκα µε τη δηµοσιογραφία».

Ενας δηµοσιογράφος γίνεται καλύτερος όταν…

«Οταν δεν επαναπαύεται, όταν ενηµερώνεται κάθε µέρα και βελτιώνεται διαρκώς. Οταν δεν “δείχνεται” αλλά προσπαθεί να αναδείξει την ανθρώπινη ιστορία, την εικόνα, την είδηση και την αλήθεια των γεγονότων».

Η άποψή σου για την έκθεσή µας πλέον και τις δηµόσιες εξοµολογήσεις µας µέσω των social media. Υπάρχουν κόκκινες γραµµές;

«Τις κόκκινες γραµµές τις βάζει ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν κάποιος οικειοθελώς δηµοσιεύει κάτι που τον αφορά. Αν αρέσει ή όχι, είναι άλλο θέµα».

Εχεις μια κόρη 15 ετών. Εύκολη ή δύσκολη η ισορροπία σε καριέρα και μητρότητα;

«Η ζωή µας σε όλα τα επίπεδα είναι τόσο σύνθετη που µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλα συνδυάζονται, αρκεί να βάζεις κάθε στιγµή τις σωστές προτεραιότητες και να ανακαλύπτεις κάθε µέρα µια δυναµική ισορροπία. Δεν είναι εύκολο».

Οι πληροφορίες µου λένε ότι είσαι φανατική οπαδός του Wellness και πιστή αναγνώστρια του «Vita». Πες µας τρία πράγµατα που κάνεις για την υγεία και την ευεξία σου.

«Προσέχω τι τρώω, όλα µε ισορροπία. Κυρίως ακούω πάντα τι λέει το σώµα µου και δεν στερούµαι τίποτα. Ασκούµαι όσο µου επιτρέπει ο χρόνος µου, κάνω πράγµατα που µου δίνουν χαρά, ακούω πολλή µουσική και στο µέτρο του δυνατού προσπαθώ να µην αγχώνοµαι για καταστάσεις που είναι πάνω από τον έλεγχό µου».

Μέσα σε αυτή την έντονη καθηµερινότητα από πού αντλείς ενέργεια;

«Από τη διαδικασία της εξέλιξης και τη χαρά της δηµιουργίας».

Τι φέρνει ισορροπία στην καθηµερινότητά σου;

«Είναι ένα πλέγµα πολλών πραγµάτων. Oι δικοί µου άνθρωποι, η δουλειά µου και ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό µου».

https://www.klik.gr/uploads_image/2018/05/09/p1cd1u9rmb57h1nkb1eem1ebpjir8_900.jpg

Τι σε κάνει να χαίρεσαι;

«Η πρόοδος, να γίνοµαι καλύτερη, να κάνω όνειρα. Να ταξιδεύω και να πηγαίνω βόλτες µε την κόρη µου ή τις φίλες µου. Η θάλασσα κι ο ήλιος».

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48421981_1961283270653692_4644390008248074240_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQmz1fu7hojKhs7n3-ky0LcXuWjkRUr8sJhR_hNz4C9ZGjIF_fV6ExR3G_EmsJ-ES8c&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=517616fd5d63c6486890e0555535f835&oe=5E611F0C

Με τον πατέρα της (αριστερά)Πέτρο Γεραντώνη

Οι άµυνές σου;

«Οι ακλόνητες αξίες µε τις οποίες µεγάλωσα και δεν τις προδίδω ποτέ».

Με ποια πλευρά του χαρακτήρα σου προσπαθείς να συµφιλιωθείς;

«Με την αμφιβολία μου. Με εκείνη την εσωτερική φωνή που πάντα µε προβοκάρει αν κάνω το σωστό ή το λάθος».

Τι λειτουργεί ως κινητήρια δύναµη στη ζωή σου;

«Η αγάπη, η έµπνευση και οι αµφιβολίες που λέγαμε».

Είσαι ανοιχτή µε τους ανθρώπους;

«Υπέρ το δέον. Κάποιες φορές είναι λάθος. Αλλά το προτιµώ».

Πιστεύεις στον παράγοντα τύχη;

«Η ζωή δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Πιστεύω όμως στο τυχαίο γεγονός όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία».

Ποια είναι η ρουτίνα οµορφιάς σου;

«Πίνω πολύ νερό, καθαρίζω και ενυδατώνω καλά το πρόσωπό µου. Τίποτα το σπουδαίο, απλά, καθηµερινά πράγµατα. Eπίσης, προσπαθώ να µην κάνω τοξικές σκέψεις».

Είσαι πολύ fit. Είναι θέµα γονιδίων ή γυµναστικής και διατροφής;

«Είναι ένας συνδυασµός πραγµάτων. Η άσκηση 2 µε 3 φορές την εβδοµάδα είναι απαραίτητη, όµως τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν µε τη διατροφή».

Ποια άσκηση προτιµάς;

«Πειραµατίζοµαι µε πολλά είδη γιατί µου αρέσουν οι αλλαγές. Ηµουν για χρόνια φανατική του Pilates και της Yoga. Πιο παλιά, έκανα kick boxing. Τελευταία, προτιµώ έναν συνδυασµό µε ελεύθερα βάρη και αερόβια άσκηση».

https://www.klik.gr/uploads_image/2018/05/09/p1cd2kuefueu813i579edidrom4_900.jpg

Μαγειρεύεις;

«Τις καθηµερινές φροντίζω να µαγειρεύω ανελλιπώς. Τα Σαββατοκύριακα δίνω περισσότερο χρόνο στον εαυτό µου και συνδυάζω µια µεσηµεριανή ή βραδινή έξοδο µε φαγητό».

Κάθε πότε έχεις ανάγκη ανανέωσης;

«Πολύ συχνά. “Πάντα να ξαναρχίζεις” έλεγε ο Paul Valéry».

Χρόνος για διάβασμα υπάρχει ή λόγω δουλειάς έχει περιοριστεί;

«Το διάβασµα είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητάς µου. Ξεκινάω πολύ πρωί µε εφηµερίδες και ενηµερωτικά sites και έπειτα µε τους αγαπηµένους µου αρθρογράφους. Στη διάρκεια της ηµέρας διαβάζω αρκετές αναλύσεις για θέµατα διεθνή και εγχώρια πολιτικά. Αν με ρωτάς για βιβλία μπορώ να σου πω ότι είναι για μένα μια αγαπημένη συνήθεια. Διαβάζω πάντα ένα καλό βιβλίο που έχω επιλέξει τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα».

Αποτέλεσμα εικόνας για μαριλενα γεραντωνη facebook

Ποιος είναι ο αγαπηµένος σου συγγραφέας;

«Ο Νίκος Θέµελης γιατί έχει κάτι μεταφυσικό στην αφήγησή του. Ο Χρήστος Χωµενίδης γιατί αποδεικνύει με κάθε νέο του βιβλίο ότι δεν επαναπαύεται. Είναι ο πρώτος αρθρογράφος που διαβάζω στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Ο Roberto Saviano για την ωμότητα με την οποία περιγράφει έναν κόσμο όπου καμμία φαντασία δεν μπορεί να φτάσει. Η Marguerite Duras γιατί μόλις την πρωτοδιάβασα γοητεύτηκα από τον κοφτό, σκληρό πολλές φορές στυλ γραφής και η Rosamunde Pilcher γιατί λατρεύω τους χαρακτήρες που χαρτογραφεί».

Το µότο µας στο «Vita», όπως ξέρεις, είναι να ζούµε τη ζωή στα καλύτερά της. Το δικό σου;

«Ολα µπορούµε να τα πετύχουµε, αρκεί να το βάλουµε στο µυαλό µας. Το λέω συνέχεια στην κόρη µου».

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 3384 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.