Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:28 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 19:32

Σύνταξη και εισφορές με βάση το «βαλάντιο» του ασφαλισμένου – Έρχονται οι κλάσεις, όλες οι αλλαγές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έρχεται νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών με κατηγορίες σταθερών ποσών απόλυτα ελεύθερης επιλογής το οποίο έρχεται από τον Ιανουάριο για ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Ο υπολογισμός των ασφαλιστικών υποχρεώσεων αποσυνδέεται από το καθαρό εισόδημα χωρίς όμως ταυτόχρονα να επιστρέφει στο σύστημα των τεκμαρτών εισοδημάτων και των ασφαλιστικών κλάσεων του παρελθόντος. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει επτά νέες ασφαλιστικές κατηγορίες με σταθερά ποσά ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Κάθε ποσό εισφορών θα αντιστοιχίζεται με συγκεκριμένο συντάξιμο εισόδημα δείχνοντας διαφορετικό ποσό σύνταξης στο τέλος του εργασιακού βίου.

Οι επαγγελματίες θα επιλέγουν οι ίδιοι ασφαλιστική κατηγορία ώστε να χτίζουν όπως επιθυμούν τη μελλοντική τους σύνταξη με βάση τις δυνατότητες τους. Θα μπορούν μαλιστα να αλλάζουν ασφαλιστική
κατηγορία κάθε χρόνο αν το θέλουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω χωρίς περιορισμούς.

Οι άξονες του νέου συστήματος είναι έξι:

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα
Αποσύνδεση από τα έτη ασφαλισης
Αποσύνδεση από τον κατώτατο μισθό
Διαμόρφωση ενός απλού συστήματος χωρίς προβλήματα εφαρμογής
Ελευθερία επιλογών στον ασφαλισμένο
Οι εισφορές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η ελάχιστη κατηγορία να διαμορφωθεί κοντά στα 210 – 230 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης στις επόμενες κατηγορίες οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα έχουν μια λογική προσαύξηση.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 2900 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.