Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:56 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 19:39

Στην αντεπίθεση Νεκτάριος Φαρμάκης και Υπουργείο Υγείας για το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου: «Παιχνίδια εντυπώσεων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατηγορηματικός ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ότι το έργο θα γίνει κανονικά και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια – Αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά τις καταγγελίες στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την ανακατανομή των πιστώσεων έργων της ΣΑΕ 091 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019, με την οποία γίνεται μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου κατά το ποσό των 950.000€.

Αρχικά τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στο Νίκο Αγγελόπουλο, ότι το έργο θα γίνει κανονικά και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση από τον ίδιο κωδικό (ΣΑΕ 091). Για το λόγο αυτό μάλιστα υπήρξε την Πέμπτη, επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πίστωση θα επανέλθει και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020. Σε ότι αφορά τη μείωση του ποσού, πρόκειται για μία τεχνική και συνηθισμένη διαδικασία η οποία γίνεται στο τέλος κάθε έτους όταν δεν αξιοποιούνται τα χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν, όπως ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε με κατηγορηματικό τρόπο.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε: «προκαλεί θλίψη το πόσο κάποιοι θέλουν να παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών προκαλώντας πανικό εκ του μη όντος. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια η οποία εξάλλου το έχει δεσμευτεί. Εμείς δεν είμαστε λάτρεις των fake news όπως κάποιοι άλλοι. Μάλλον πρόκειται για ένδεια επιχειρημάτων από την πλευρά τους και για παιχνίδια εντυπώσεων που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών. Σαν Περιφερειάρχης και σαν Αγρινιώτης στηρίζω τις πάγιες διεκδικήσεις του τόπου.

Μάλιστα ο διαδικτυακός ιστότοπος της «Σ» www.sinidisi.gr δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα έγγραφα που δείχνουν ότι και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, γνώριζε για την μείωση την ανακατανομή της πίστωσης.

Στο μεταξύ λίγο αργότερα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ήρθε και ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω και εκθέτοντας επί της ουσία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ο προϋπολογισμός είναι εξασφαλισμένος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος.

Δεύτερον, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη ή δράση υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης.

Τρίτον, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις.

Τέταρτον, όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια.

Στη δεύτερη περίπτωση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν και να μην εμπαίζουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως έκαναν επί 4,5 χρόνια.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1026 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.