Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 17:27

Μπάσκετ: Η έκρηξη της…Αιτωλοακαρνανίας!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν πάνε πολλά χρόνια που ΑΟ Αγρινίου και Χαρίλαος Τρικούπης έδιναν τις δικές τους μάχες στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ, με τις μεγάλες μάχες τους να κορυφώνονται ωστόσο όταν οι δυο τους βρέθηκαν στην Β’ Εθνική.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας δεν είχε ιδιαίτερη παράδοση στο μπάσκετ, με τον Αίολο Αστακού να κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα, και να φτάνει ως και τα πλέι οφς της Α2 Ανδρών, πριν αποσυρθεί με βάση τη δική της θέληση εκ νέου στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο ΑΟ Αγρινίου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ την σεζόν 2011-2012, και μετά από επτά χρόνια κατάφερε να βρεθεί στην Α2 Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που έκανε με γρηγορότερα βήματα η ομάδα του Μεσολογγίου. Κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα την σεζόν 2014-2015, και την περσινή πρώτη της σεζόν στην Α2, έφτασε μια ανάσα από τα πλέι οφς.

Πλέον, και με τις δυο ομάδες να έχουν δώσει τέσσερα παιχνίδια φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις με 4-0, με τους Ντίνο Καλαμπάκο και Ιωάννη Διαμαντάκο να οδηγούν στην μπασκετική έκρηξη της….Αιτωλοακαρνανίας!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο κλειστά είναι στις περισσότερες φορές κατάμεστα, δείχνοντας την αγάπη που έχουν αυτές οι περιοχές της Ελλάδας για το άθλημα.

http://basketa.gr

Διαβάστηκε 1336 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.