Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:19

Α2: Η ανάπτυξη που έρχεται και η διαχείριση των αποτελεσμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα πρώτα δείγματα του Ολυμπιακού, η πρώτη ήττα του Απόλλωνα η πορεία του Αγρινίου και των φαβορί και η συνέχεια. Το basketblog.gr αναλύει τα ως τώρα γενόμενα της Α2.

Επιστροφή στην κανονικότητα στην Α2, με την 5η αγωνιστική να περιλαμβάνει και τους 8 αγώνες και να μπαίνουμε πλέον για τα καλά στην αγωνιστική δράση.

Ανάπτυξης το ανάγνωσμα

Τα φώτα στο φετινό πρωτάθλημα έχει τραβήξει ο Ολυμπιακός, ελέω της παρουσίας του στο πρωτάθλημα και με ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ, μέσω της αναπτυξιακής του ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί μην ξεκίνησαν καλά, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από το Κύπελλο από το Ανατόλια, όμως η συνέχεια τους βρήκε να σβήνουν την ποινή των 6 πόντων. Ο ουσιαστικός στόχος για την ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη είναι η ένταξη των νεότερων παικτών σε αγωνιστική δράση, με τους Ποκουσέφσκι, Χρήστιδη και Νικολαΐδη να είναι οι δύο παίκτες που έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με τον πρώτο να έχει 25’ κατά μέσο όρο, τον Χρηστίδη 21’, ενώ ο Νικολαΐδης έπαιξε χτες για περισσότερο από 20’ λεπτά. Μένει να φανεί αν θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι νέοι στο rotation και κυρίως ποια θα είναι η βελτίωση των παικτών σε βάθος χρόνου.

Ο Αμύντας από την άλλη μπορεί να πραγματοποιεί το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα της σεζόν από τότε που βρέθηκε η ομάδα στην Α2. Είναι όμως μία ομάδα που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και μπορεί να επανέλθει, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην έναρξη της σεζόν.

Αναπτυξιακή ομάδα όμως δεν έχει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και το Ψυχικό. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας επένδυσε και φέτος στη δημιουργία ενός ρόστερ που θα είχε στο μεγαλύτερο μέρος του νεαρά παιδιά, τα οποία θα είχαν τη βοήθεια 2-3 εμπειρότερων παικτών. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν τον έμπειρο τεχνικό, με την ομάδα των Βορείων προαστίων να έχει δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Ανατόλια και Κόροιβο, έδρες που δεν περνούν εύκολα αντίπαλοι, με τον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου να είναι οι δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά και οι υπόλοιποι παίρνουν τις απαραίτητες εμπειρίες για τη συνέχεια. Και φυσικά χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μιλεντίγεβιτς, παίκτης με παρουσίες στα κλιμάκια της Εθνικής και με ικανότητα στο μακρινό σουτ που λείπει αυτό το στοιχείο από το ελληνικό μπάσκετ και όμως φέτος κατάφερε να βρεθεί με ρόλο και χρόνο σε ομάδα.

Όσο για τον χτεσινό αντίπαλο του Ψυχικού, τον Κόροιβο, η ομάδα της Αμαλιάδας διαθέτει ένα ικανότατο ρόστερ, με παίκτες που γνωρίζουν τι εστί η μάχη των Playoffs και του πρωταθλητισμού, ενώ διαθέτει πλέον στον πάγκο και έναν άνθρωπο των ανόδων, το Νίκο Καραγιάννη. Όσο περνάει ο χρόνος, η ομάδα θα ρολάρει, μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κόροιβος στήθηκε σαν ομάδα μέσα σε λίγες βδομάδες, έχοντας μπει στην κούρσα της wild card για τη Basket League και έχοντας χάσει χρόνο.

Κομβική η διαχείριση της ήττας

Ο Απόλλωνας Πάτρας γνώρισε την πρώτη του ήττα για τη φετινή σεζόν, έχοντας προηγηθεί τέσσερις νίκες και ενώ η ομάδα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Αχαιοί διαθέτουν μία από τις πιο βαριές φανέλες της κατηγορίας, αν όχι την πιο βαριά και το ενδιαφέρον πλέον στην περίπτωση τους είναι η διαχείριση του χτεσινού αποτελέσματος. Ο Κώστας Δελέγκος έχει δείξει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξέρει να ξεπερνά με την ομάδα του όλα τα αποτελέσματα και ο Πατρινός τεχνικός αποτελεί τη φετινή εγγύηση για την πορεία της ομάδας.

Ανάλογες σκέψεις θα πρέπει να κάνουν και στο Αγρίνιο. Η μέχρι τώρα πορεία των νεοφώτιστων είναι πέρα για πέρα ονειρική, με αποκορύφωμα το «διπλό» στο Χαϊδάρι, στην έδρα της Δάφνης Δαφνίου. Ο Γιάννης Διαμαντάκος έχει φτιάξει μία ομάδα με μέταλλο, η οποία δουλεύει ως ομάδα εδώ και μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα ο καθένας να ξέρει το ρόλο του και με όπλο την άμυνα (δέχεται 59 πόντους κατά μ.ο.) πορεύεται στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Το μεγάλο κέρδος βέβαια για την ομάδα είναι η παρουσία του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου να στηρίξει τη νέα προσπάθεια. Το νέο στοίχημα βέβαια είναι η διαχείριση της πρώτης ήττας και πώς θα επηρεάσει αυτή το σύνολο της ομάδας. Εκεί θα φανούν και οι δυνατότητες για τη φετινή σεζόν.

Το «βουνό» που ανεβαίνει ο Κουτρούλιας

Το Παγκράτι πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας αυτή τη φορά της Δάφνης Δαφνίου και διατηρώντας αήττητη την έδρα του από την περασμένη μάλιστα σεζόν, όταν είχε ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου. Ο Τόλης Κουτρούλιας έχει πάρει θετικό πρόσημο μέχρι στιγμής στην πρώτη του παρουσία σε πάγκο ομάδας, δεδομένων και των συνθηκών που έχει ζήσει. Μην ξεχνάμε ότι το Παγκράτι ξεκίνησε το σχεδιασμό με σκοπό να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και έτρεξε προκειμένου να έχει έτοιμο το ρόστερ του. Η Β’ Εθνική μετετράπη σε Α2 στα τέλη Αυγούστου, με το σχεδιασμό να αλλάζει και μέσα σε όλα υπήρξαν και απώλειες παικτών στο παρά ένα. Και όλα αυτά με ένα δύσκολο πρόγραμμα στην έναρξη της σεζόν. Το 2-3 αποτελεί ένα θετικό ρεκόρ για το Παγκράτι αλλά και τον ίδιο τον Κουτρούλια που δείχνει θετικά στοιχεία στη νέα καριέρα του.

Όσο για τη Δάφνη Δαφνίου, το 0-3 φαίνεται κακό, όμως μόνο η ήττα από το Αγρίνιο ήταν εκτός προγράμματος. Οι «πράσινοι» έχουν καλή ομάδα και αυτό φάνηκε και στο θεσμό του Κυπέλλου και στην άνεση με την οποία επικράτησαν του Κοροίβου. Ο αγώνας με το Ψυχικό την επόμενη αγωνιστική αποτελεί μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για την ομάδα του Χαϊδαρίου προκειμένου να πάρει την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, αλλά και την ώθηση για να δείξει αυτά που είναι ικανή να προσφέρει στο παρκέ. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι μία νεανική ομάδα που δεν γνωρίζει καλά την κατηγορία και όταν βρίσκεται μπροστά στο σκορ, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην πολύ αρχή του και όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν να δημιουργούνται οι «ταχύτητες» της βαθμολογίας. Μένει να φανεί ποιοι θα αντέξουν στην πίεση και ποιοι θα χρειαστούν… ηλεκτροσόκ.

basketblog.gr

 

Διαβάστηκε 1215 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.