Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:26 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:17

Γεωργική Βιοτεχνολογία: τι λες τώρα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προφανώς και δεν έχουμε καταλάβει ποιες είναι οι ανάγκες του χώρου.

Η επαφή και η εξοικείωση των φοιτητών με τα γνωστικά αντικείμενα της σύγχρονης βιοτεχνολογίας με έμφαση σε θέματα φυτικής παραγωγής και τροφίμων ⇒ Η εκμάθηση των νέων τεχνικών και τεχνολογιών και των εφαρμογών τους στη γεωργία ⇒ Η κατανόηση των δυνατοτήτων που παρέχει η βιοτεχνολογία για την αντιμετώπιση προβλημάτων της φυτικής παραγωγής και των παραγόμενων τροφίμων ⇒ Η κατανόηση της αναγκαιότητας αξιολόγησης κινδύνων και θέσπισης νομοθετικών κανονισμών για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τρόφιμα.

Τα παραπάνω συνθέτουν το βασικό γνωστικό αντικείμενο ενός Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας. Και για όσους γνωρίζουν, αυτό θα ήταν, υποτίθεται, το «δυνατό» Τμήμα στο Αγρίνιο.

  • Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε εκείνο που μόλις χθες επεσήμανε το «Αγροτοδικείο», σε άσχετο θέμα, όταν με άλλο σημείο αναφοράς γράψαμε ότι «…με το Πανεπιστήμιο κάνουμε μονίμως ένα βήμα μπροστά και τέσσερα πίσω». Ποιος να μας τό ’λεγε!!!

Όχι ότι έχει άδικο στις επισημάνσεις και στην επιχειρηματολογία η Κεραμέως. Πράγματι, αυτό και άλλα πολλά Τμήματα έγιναν απ’ το πουθενά, χωρίς τίποτα και…για το τίποτα. Χωρίς μελέτη, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς σχεδιασμό. Ωστόσο, αν κάτι έχει κενά…τα συμπληρώνεις. Αν έχει λάθη….τα διορθώνεις. Αν υπάρχουν προβλήματα…τα λύνεις. ΔΕΝ καταργείς ένα Τμήμα σε μια νέα Σχολή, πριν ακόμη ξεκινήσει.

Κι αν πρέπει ντε και καλά να το κάνεις, στη δήλωση κατάργησης, έστω «αναστολής», καταθέτεις και τη δική σου πρόταση. Αυτή που θα έρθει να καλύψει το κενό που εσύ δημιουργείς.

Το έχουμε ξαναδεί το όνειρο, βέβαια. Χιλιοπαιγμένο είναι το εργάκι. Και μας έχει κουράσει πολύ.

Υποτίθεται ότι θέλουμε τις νέες τεχνολογίες στον αγροτικό χώρο. Μιλάμε πλέον για καινοτομία, για ευφυή συστήματα, για ειδίκευση. Και ο αγροτικός τομέας χρειάζεται ανθρώπους που να είναι σε θέση να κατανοούν θέματα μοριακής βιολογίας φυτών, γονιδιακής έκφρασης και διαχείρισης γενετικού υλικού.

  • Χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν τις νέες τεχνικές της βιοτεχνολογίας και τις εφαρμογές τους, να γνωρίζουν τις κυριότερες εφαρμογές της ιστοκαλλιέργειας και της γενετικής μηχανικής στη φυτική παραγωγή και στα τρόφιμα.

Αν, επομένως, περισσεύουν Τμήματα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, σίγουρα το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.

Κρίμα…

Διαβάστηκε 1440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία