Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:43 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 18:13

Κινητοποίηση στο Καστράκι για το μεταναστευτικό (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι κινητοποίηση των κατοίκων του Καστρακίου Αγρινίου σχετικά με το μεταναστευτικό.

Θυμίζουμε πως στη μικρή τοπική κοινωνία του όμορφου χωριού που βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιόμετρων μακριά από το Αγρίνιο, είναι σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα καθώς πληθαίνουν-και συγκλίνουν- οι πληροφορίες για πιθανή μεταφορά προσφύγων στον παραδοσιακό ξενώνα-οικισμό που λειτουργούσε επί χρόνια και πλέον ιδιοκτησιακά έχει περάσει σε Τράπεζα.

Πολίτες τώρα βρίσκονται στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Εμπεσού , στο σημείο του δρόμου που έχει κατεύθυνση προς Καστράκι,  και διαμαρτύρονται για την φημολογούμενη έλευση μεταναστών στην περιοχή τονίζοντας πως  κανείς αρμόδιος δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα.

Υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη λόγω του φράγματος και του ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε αυτή και πλέον ενδέχεται να επιβαρυνθεί περισσότερο με την παρουσία μεταναστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και με το προφίλ των μεταναστών που ενδέχεται να μεταφερθούν στον ξενώνα καθώς δεν γνωρίζουν αν εκεί θα φιλοξενηθούν οικογένειες ή όχι.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 721 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.