Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 18:08

Hημερίδα στο Αγρίνιο για τη σημασία του μητρικού θηλασμού (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού, η οποία τιμάται σε πάνω από 170 χώρες, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα τιμάται κάθε 1 – 7 Νοέμβρη), ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» , πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, στο Αγρίνιο.

Η Ημερίδα στο Αγρίνιο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου φανέρωσε ότι οι γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, και όχι μόνο, χρειάζονται γνώσεις και ενημέρωση που βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, ανθρώπους που σέβονται τα αυτονόητα και είναι παρόντες να τους μάθουν τις νέες εξελίξεις, αγκαλιά και αποδοχή αλλοτινών καταστάσεων, βιωμάτων, «λαθών»/ μαθημάτων και ενθάρρυνση προς την αλλαγή.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου, συνεχίζει:

Δύο πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και επιστήμονες ,λοιπόν, συγκέντρωσαν στην Παλαιά Δημοτική Αγορά μητέρες γυναίκες, θηλάζουσες και μη, έγκυες, γυναίκες που ήθελαν να πάρουν γνώση. Και αυτός ήταν ο στόχος μας. Ενημέρωση για όλους προς όλους.

Καταρχήν, πολλά ευχαριστώ για την τιμή των ομιλητών μας να παρευρεθούν Αγρίνιο , τον κύριο Χαβελέ Ιωάννη και την κυρία Μιρέλια Κυριάκου, και να μιλήσουν για τα προβλήματα στον μητρικό θηλασμό και συσχέτιση του μητρικού θηλασμού με την πρόληψη του καρκίνου μαστού, υποδιάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία συνήθως οι θηλάζουσες έρχονται αντιμέτωπες.

Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του χώρου της Ημερίδας μας, τις μητέρες που παρευρέθησαν στην ημερίδα μας. Ιδιαίτερη έκπληξη για εμάς, και τις ευχαριστούμε που ήρθαν, μας έκανε η παρουσία των μαθητριών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Αγρίνιο προκειμένου να πάρουν γνώση γιατί ξέρουν πολύ καλά, καθώς φάνηκε με την παρουσία κι εκείνων, ότι η γνώση και η αξιόπιστη ενημέρωση είναι δύναμη. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογός μας σύμφωνα και με το καταστατικό του, μεταξύ άλλων, εστιάζει και στην ενημέρωση των σχολείων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Δασκάλων / Εκπαιδευτικών των εκάστοτε σχολείων οπότε η προσπάθειά μας προκειμένου να προαχθεί το φυσιολογικό ,και όχι μόνο (μητρικός θηλασμός, φυσιολογικός τοκετός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, πρώτες βοήθειες κλπ) αφορά ένα πολυπληθές κοινό.

Εν τη συνεχεία, να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που μας ενίσχυσαν οικονομικά και υλικά (μπουφέ, εκτυπώσεις αφισών – φυλλαδίων – φειγβολάν, έντυπα σχετικά με την αυτοεξέταση μαστού και την πρόληψη καρκίνου, τεχνολογικό εξοπλισμό) προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ημερίδας μας.

Ευχαριστούμε τις μαμάδες του νομού Αιτωλοακαρνανίας Ελένη, Χρυσούλα και Έλενα που μας έδωσαν την άδειά τους να ενσωματωθούν οι στιγμές θηλασμού τους με τα μωρά τους στα έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια που υλοποίησε ο Σύλλογός μας (προβλήματα – μύθοι – λάθος οδηγίες στον μητρικό θηλασμό) καθώς και τις μητέρες που μας βοήθησαν στην διανομή τους σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
Τα έντυπά μας (τρίπτυχα ενημερωτικά φυλλάδια) θα τα βρείτε επί το πλείστον σε όλες τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας (κέντρα υγείας, Τοπικές Μονάδες Υγείας – ΤΟΜΥ, ΙΚΑ) του νομού μας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος) και νοσοκομεία – κλινικές Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας, καθώς και σε άλλα σημεία (γυναικολόγους – παιδιάτρους).

«Το θέμα δεν είναι πόσα δίνουμε αλλά πόση αγάπη βάζουμε στην προσφορά», Μητέρα Τερέζα.
….έτσι κι εμείς ,λοιπόν, ως Σύλλογος στόχο έχουμε να συνοδοιπορήσουμε όλοι μαζί ώστε να επέλθει ουσιαστική αλλαγή..μία αλλαγή προς όφελος των μητέρων, των παιδιών τους, των δικών μας παιδιών ως μελλοντικοί ενήλικες με γνώσεις, άποψη και επιλογές.

Περισσότερα για τον Σύλλογο Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» στην σελίδα στο facebook.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.