Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 18:04

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση στο Αγρίνιο: «γραμματόσημα και αλληλογραφία 1940-1944» (Δευ 2/12/2019 18:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρίνιου (Φ.Ε.Α) που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου- και με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου -έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2019 παρουσίαση με θέμα «γραμματόσημα και αλληλογραφία 1940-1944».

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Φ.Ε.Α. Ιωάννης Σκαρμούτσος . Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης έγινε αναφορά στις εκδόσεις γραμματοσήμων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου και στα χρόνια της κατοχής. Αναλύθηκε το ιστορικό των εκδόσεων και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η κάθε σειρά (ανύψωσης ηθικού, προπαγάνδας κλπ.).
Ειδική αναφορά έγινε στα γραμματόσημα της εθνικής αντίστασης που κυκλοφόρησε η διοίκηση του ΕΛ.ΑΣ για την απελευθέρωση του Αγρινίου στις 14/9/1944 από τη Γερμανική κατοχή.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκε από το προσωπικό αρχείο του κ. Ιωάννη Σκαρμούτσου λογοκριμένη αλληλογραφία Αιτωλοακαρνανίας (εμπορική, προσωπική, στρατιωτική) από ελληνικά – γερμανικά – ιταλικά γραφεία λογοκρισίας του νομού, της ταραγμένης αυτής περιόδου.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και έτυχε των ευμενών σχολίων των παρευρισκομένων.

Η Φ.Ε.Α καλεί τα μέλη της και λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις  2 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα υπάρξει νέα παρουσίαση θέματος φιλοτελικού ενδιαφέροντος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1330 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.