Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:59 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 18:03

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη γέφυρα Μπανιά από ΑΣΕΕΔ και ΕΟΕΔ (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 2-3 Νοεμβρίου 2019, ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου (Α.Σ.Ε.Ε.Δ) σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Μεσολογγίου  διενήργησαν από κοινού άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή της γέφυρας Μπανιά.

Εφαρμόστηκαν διασωστικές μέθοδοι ανεύρεσης αγνοούμενου, παροχής Α’ βοηθειών, μεταφοράς πολυτραυματία κατά το πρώτο σκέλος στη  διάρκεια της νύχτας. Την Κυριακή οι δύο ομάδες καταρριχήθηκαν την γέφυρα και- βάση σεναρίου- ερεύνησαν παραποτάμια περιοχή και ανέσυραν τραυματία.

Οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν με επιτυχία και αποκόμισαν θετικά συμπεράσματα ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη άσκηση, επιδιώκοντας να προσφέρουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Α.Σ.Ε.Ε.Δ εξάλλου ευχαριστούμε την ΕΟΕΔ για την πρόσκληση της και την αγαστή συνεργασία.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 852 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.