Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 19:39

Ξανά στο Θέρμο οι Ερασιτέχνες Αστρονόμοι!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πέρυσι για πρώτη φορά στο δήμο Θέρμου και συγκεκριμένα στο Δρυμώνα διοργανώθηκε η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων με τη συμμετοχή πολλών ερασιτεχνών αστρονόμων. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι έμειναν ικανοποιημένοι και επανέρχονται το καλοκαίρι του 2020! Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βόλο.

Ομολογουμένως τέτοιες πανελλήνιου χαρακτήρα συναντήσεις δεν είναι σύνηθες να διοργανώνονται συχνά στο ίδιο τόπο. Όμως απ’ ότι φαίνεται εδώ, το Θέρμο κέρδισε τον τίτλο της εξαίρεσης. Και προφανώς πρόκειται για μια διοργάνωση που αυξάνει την επισκεψιμότητα της περιοχής και ενισχύει την εξωστρέφειά της περιοχής.

Το 2018, 180 περίπου ερασιτέχνες αστρονόμοι – άνθρωποι συνήθως μεσαίου και υψηλού εισοδήματος- επισκέφθηκαν το Θέρμο, το Δρυμώνα, ενώ πραγματοποίησαν και οικοτουριστικού χαρακτήρα επισκέψεις στην περιοχή.

Απ’ ό,τι φαίνεται έγιναν και οι καλύτεροι διαφημιστές της περιοχής!

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 996 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.