Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:17 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 18:05

Νέο παρατηρητήριο για την αγορά οίνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο παρατηρητήριο της αμπελοοινικής αγοράς, που ξεκίνησε επίσημα σήμερα με μια εναρκτήρια συνάντηση, θα φέρει βραχυπρόθεσμη ανάλυση και μεγαλύτερη διαφάνεια σε έναν σημαντικό τομέα της γεωργίας της ΕΕ. Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνου στον κόσμο, που αντιπροσωπεύει το 65% της παγκόσμιας παραγωγής και το 70% των εξαγωγών.

Το παρατηρητήριο της αγοράς θα ενημερώνεται τακτικά με ένα ευρύ φάσμα δεδομένων της αγοράς, όπως οι τιμές, η παραγωγή και το εμπόριο. Η ανάλυση της αγοράς, οι βραχυπρόθεσμες εκθέσεις προοπτικών, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές θα παρασχεθούν επίσης στον αμπελοοινικό τομέα. Τέλος, στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου θα διοργανωθούν τακτικές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου που θα απαρτίζονται από εμπειρογνώμονες της αγοράς για να συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς.

Το παρατηρητήριο καλύπτει όλους τους τύπους κρασιού - κόκκινου, λευκού, ροζέ - καθώς και τους οίνους που προστατεύονται από τα καθεστώτα γεωγραφικών ενδείξεων: προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ).

Παρατηρητήρια υπάρχουν ήδη για τις καλλιέργειες , τη ζάχαρη , το κρέας και το γάλα. Η τελευταία, για τον τομέα των οπωροκηπευτικών , εγκαινιάστηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίασε τα εν λόγω παρατηρητήρια για να βοηθήσει τον ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την αστάθεια της αγοράς και να εξασφαλίσει περισσότερη διαφάνεια.

Διαβάστηκε 952 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία