logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Δευτέρα, 25η Μαίου 2020, 7:48 πμ
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 00:01

ΕΠΑΜ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα για τα εθνικά μας θέματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, Ημερίδα για τα Εθνικά Θέματα, κατά την οποία αναλύθηκε η αναθεωρητική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων και της Τουρκίας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, μετά και την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Επισημάνθηκε η de facto αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που έχει συμβεί τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ επέρχεται και άλλη, εις βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων.

Στην Ημερίδα προσήλθαν και παρακολούθησαν πλήθος φίλων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Οι εκλεκτοί ομιλητές που χειροκροτήθηκαν θερμά, αλλά ταυτόχρονα συγκλόνισαν με την προσέγγισή τους στα θέματα αυτά και προβλημάτισαν, ήταν:

Δημήτρης Καζάκης, πρόεδρος του ΕΠΑΜ, ο οποίος ανέλυσε το διεθνές πλαίσιο Ελλάδας – Τουρκίας και επεσήμανε ότι η αφετηρία των εντάσεων, των διαφορών και προβλημάτων με την Τουρκία, οφείλεται, διαχρονικά, στην εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων και τα συμφέροντά τους στην περιοχή, που προωθούν την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και την Ελλάδα δορυφόρο της. Η επιβολή των σχεδίων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για δορυφοροποίηση της Ελλάδας αλλά και κρατών των Βαλκανίων υπό την Τουρκία, τα οποία εξυφαίνονται εδώ και 200 χρόνια, αποτράπηκε μέχρι στιγμής, με το αίμα του ελληνικού λαού και άλλων βαλκανικών λαών στις προηγούμενες δεκαετίες. Η οποιαδήποτε εξέλιξη, παρά και ενάντια στις μεγάλες δυνάμεις, υποδηλώνει τους κοινούς στόχους της κοινής ιστορικής διαδρομής των βαλκανικών λαών.

Βασίλης Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής εθνικού ενδιαφέροντος και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις”. Ο κ. Μαρτζούκος ανέδειξε τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εστίασε στο δημογραφικό – μεταναστευτικό και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και κατέληξε σε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των κορυφαίων αυτών ζητημάτων.

Παναγιώτης Μαντάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα), ο οποίος έκανε μια συνοπτική αναφορά στο γεωπολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας. Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Συρία, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με την ενότητα του Συριακού λαού, και ηττήθηκαν. Η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας που ήταν στο στόχαστρο των ΗΠΑ, παρέμεινε κατά 95% αλώβητη και ναυάγησαν τα σχέδια νέας Μέσης Ανατολής που οι ΗΠΑ προωθούσαν μαζί με το Ισραήλ.

Γιάννης Χατζηαντωνίου, δικηγόρος -πολιτικός αναλυτής, κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στο γεωπολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σθεναρή αντίσταση της Συρίας και η αποτυχία της αμερικανικής επέμβασης, διδάσκει την Ελλάδα πώς πρέπει να αντιμετωπίσει δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η εθνική ενότητα του Συριακού λαού  που στάθηκε πέρα και πάνω από θρησκευτικές διαφορές –παράγων πολύ ισχυρός στις μουσουλμανικές χώρες- και η συσπείρωση όλων των  κοινωνικών & πολιτικών δυνάμεων γύρω από τον Άσαντ και κατά του εισβολέα, κατέρριψαν τα σχέδια των ΗΠΑ. Ο κ. Χατζηαντωνίου κατέληξε ότι αυτό είναι το δίδαγμα για τον ελληνικό λαό για τα επερχόμενα δεινά, αλλά  δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσει με υποτελείς κυβερνήσεις που ενεργούν κατά των εθνικών συμφερόντων, εκτελώντας εντολές των μεγάλων δυνάμεων και της άρχουσας τάξης.

Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβυς επί τιμή, ο οποίος έστειλε γραπτή  παρέμβαση – τοποθέτησή του, την οποία ανέγνωσε ο Γιώργος Μπούτρης, Γραμματέας  της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ. Η τοποθέτηση του κ. Στοφορόπουλου, ενδιαφέρουσα, όπως πάντα, περιελάβανε,  μεταξύ άλλων,  και τα εξής:

«Ένα είναι, κατ’ ουσία, αυτό που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί. Ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας και οι δωσίλογοι στην Ελλάδα και σε χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Οι παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που έχουν προηγηθεί, όπως στην Ίμβρο και την Τένεδο, επισυμβαίνουν με την ανοχή των δωσιλογικών κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η  πρόσφατη τουρκική εισβολή στη Συρία, συνέβη μετά από αμερικανική ενθάρρυνση. Ευθύνη έχει και η ελληνική άρχουσα τάξη και σειρά ελλαδικών κυβερνήσεων που ανέχονται το κυπριακό προηγούμενο και την επιβολή τετελεσμένων, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου. Οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες, αναζητώντας, μάταια, προστασία, συμπορεύονται με ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός. Οι “αφεντάδες”, ενώ συσσωρεύουν  δισεκατομμύρια, εξαπατούν τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις για πενταροδεκάρες. Ο ελληνικός λαός πρέπει, επί τέλους, να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να αντισταθεί.»

Τον συντονισμό της συζήτησης  είχε ο Κώστας Βενετσάνος, εκδότης και πολιτικός αναλυτής, ο οποίος με τις εύστοχες παρεμβάσεις και επισημάνσεις του για την ανάγκη αφύπνισης του ελληνικού λαού, ήγειρε το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό του ακροατηρίου.

Κοινό συμπέρασμα ήταν η παραδοχή ότι η Ελλάδα, ευρισκόμενη υπό καθεστώς κατοχής, έρμαιο των δανειακών συμβάσεων & μνημονίων, με κυβερνήσεις – όργανα εκτέλεσης εντολών ξένων δυνάμεων, δεν μπορεί να ασκήσει πολιτικές προς το εθνικό της συμφέρον.

Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν, και μπορούν να εφαρμοσθούν, μόνον από μία πατριωτική, δημοκρατική Κυβέρνηση.

Τα βίντεο ολόκληρης της ημερίδας, με το σύνολο των ομιλιών, των παρεμβάσεων και της συζήτησης, θα αναρτηθούν στο κανάλι epamyoutube.

 

Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2019

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 1774 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

6p banner

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις
  • 1