Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 17:45

Δυτική Ελλάδα: «Χρυσή» βίζα, «χρυσή» ευκαιρία;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε αλλαγές για τις προϋποθέσεις που αφορούν στη χορήγηση της «χρυσής» βίζας είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με τροπολογία η κυβέρνηση.

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε ότι στη Δυτική Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) το όριο επένδυσης σε ακίνητα θα πέσει ίσως και στις 150.000 €. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της «χρυσής» βίζας θεσπίστηκε το 2013 και προβλέπει τη χορήγηση όχι υπηκοότητας, αλλά πενταετούς άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που αποκτούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 €.

Το όλο θέμα πρέπει να ιδωθεί σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις. Για παράδειγμα, την πρόσφατη αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες, το στοκ ακινήτων που περιέρχονται μέσω κατασχέσεων στις τράπεζες και θα πρέπει κάποια στιγμή να πωληθούν μέσω πλειστηριασμών και κυρίως την αύξηση των τιμών των ακινήτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής πράγμα που έχει συμπαρασύρει -και λόγω AirBnB- προς τα επάνω και τα ενοίκια. Γι’ αυτό και το όριο επένδυσης πρόκειται να πέσει σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας. Η Δυτική Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν «παρθένα» επενδυτικά περιοχή την ώρα μάλιστα που σε όλους τους αναπτυξιακούς / οικονομικούς δείκτες βρίσκεται μεταξύ των ουραγών στις Περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Επομένως, αν πράγματι πέσει τελικά τόσο πολύ το όριο επένδυσης στη Δυτική Ελλάδα για την απόκτηση «χρυσής» βίζας, αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις σε μια τοπική οικονομία που «διψά» για επενδύσεις.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 861 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.