Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:27 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 17:40

Ναυπακτία: Απορριμματοφόρα και πεζοδρόμια και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε εισηγητή τον πρώην δήμαρχο Π.Λουκόπουλο και με τις υπογραφές των 11 συμβούλων της αντιπολίτευσης,η συζήτηση για τα απορριμματοφόρα και τα πεζοδρόμια επανήλθαν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.Μια συζήτηση που είχε φυσικά προδιαγεγραμμένο φινάλε,αφού κάθε άλλη απόφαση θα κατέπεφτε στον επίτροπο,αφού δεν είχε παρέλθει παρά μόνο λίγες ημέρες (λιγότερο του προβλεπόμενου διμήνου).

Στην ουσία της συζήτησης,από τη μια πλευρά η αντιπολίτευση που πρότεινε την κατασκευή των πεζοδρομίων με τα διαθέσιμα χρήματα των 700.000 και κάτι ευρώ και την αγορά των απορριμματοφόρων μέσω τραπεζικής δανειακής χρηματοδότησης.Το ποσό της δόσης δεν θα ξεπερνούσε τις 48.000 ευρώ ετησίως,ποσό σαφώς πολύ λιγότερο από τα έξοδα συντήρισης των παλαιών και γερασμένων απορριμματοφόρων που επιχειρούν στο δήμο.

Αυτά υποστήριξε στην πρότασή του ο εισηγητής και πρώην δήμαρχος Π.Λουκόπουλος,προτείνοντας παράλληλα και την χρηματοδότηση της β’φάσης του ΓΠΣ που “καρκινοβατεί”εδώ και 15 χρόνια στη Ναύπακτο.Τα χρήματα της ΣΑΤΑ υποστήριξε ο κ. Λουκόπουλος πρέπει να παραμείνουν στα ταμεία προκειμένου να γίνουν έργα στις ενότητες.

Ανάκληση της απόφασης,αρωγή στους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών να υλοποιήσουν τις μελέτες,η συνέχιση της διαβούλευσης για το ΓΠΣ και η χρηματοδότηση των κοινοτήτων μέσω ΣΑΤΑ ήταν οι προτάσεις Λουκόπουλου.

Ο κ. Μπουλές ανέφερε ότι και τα απορριμματοφόρα θα αγοραστούν και τα πεζοδρόμια θα γίνουν.Αλλά θα γίνουν με μελέτες και όχι χωρίς αυτές όπως έγινε το πρώτο τμήμα των πεζοδρομίων.Μείζον θέμα είναι και η χρηματοδότητηση του ΓΠΣ που σε ένα μήνα θα ενταχθεί και αυτό.Τον πολίτη δεν τον απασχολεί από που θα χρηματοδοτηθούν τα πεζοδρόμια αλλά αν θα χρημαοτοδοτηθούν.

Για έργα εμβληματικά που τα περιμένει η κοινωνία πολλά χρόνια τώρα έκανε λόγο ο Ανδρέας Κοτσανάς.Δεν μετριέται το αίμα των συνανθρώπων με τα σέρβις των οχημάτων.Δεν παίζουμε με τα κεκτημένα.Πιστώσεις για τα πεζοδρόμια και το ΓΠΣ δεν μπορούμε να τις απεμπολήσουμε ανέφερε ο κ. Κοτσανάς.

Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξεδώθη από το δήμο για την ένταξη των πεζοδρομίων στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.Ο κ. Γούλας διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει αφού _όπως διατείνεται η δημοτική αρχή-δεν υπάρχουν μελέτες.Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις μελέτες και το έργο θα υλοποιηθεί.

Ο κ. Νταουσάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο πλάτος του δρόμου,ενώ θα πρέπει να υπάρξουν μελέτες και υποδομές για όμβρια,αποχέτευση,δίκτυα και συνδέσεις αποχέτευσης.

Ο κ. Σιαμαντάς ανέφερε ότι επί θητείας Λουκόπουλου είχαν ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 550.000 ευρώ για πεζοδρόμια και 150.000 για τη χρηματοδότηση του ΓΠΣ.Δεν μπορεί να μπει στην ζυγαριά η ανθρώπινη ζωή και τα απορριμματοφόρα

Τα χρήματα της ΣΑΤΑ δεν μπορούν να προορισθούν για αγορά απορριμματοφόρων αλλά πρέπει να γίνουν έργα και να πέσουν τα χρήματα στην αγορά έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δημητρόπουλος.

Για παραλογισμό να ακυρώνεται ένα έργο που είναι έτοιμο,ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία Γιώργος Ασημακόπουλος.Δεν είναι έργο που θα γίνει μέσα σε ένα ή ενάμιση χρόνο.Είναι παραλογισμός να λέγεται ότι θα γίνουν τα πεζοδρόμια με τα χρήματα της ΣΑΤΑ. Εχει γίνει λάθος.Κακως ακούσατε ανθρώπους της σύμπραξης και στρέφεται η κοινωνία απέναντί σας

Η επέκταση της σύμβασης έγινε για λόγους επικινδυνότητας και γιατι δεν υπήρχαν αγωγοί ομβρίων είπε ο κ. Κοτρωνιάς στην τοποθέτησή του.Μιλώντας για τα υφιστάμενα κατασκευασμένα πεζοδρόμια ανέφερε ότι δεν έχει γίνει πρόβλεψη και καμία μέριμνα για τις συνδέσεις αποχέτευσης που υπάρχουν στην περιοχή και αγγίζουν τις 30.Σαυτή την περίπτωση,εκτός από το να σκαφτεί το οδόστρωμα σε ένα μέτρο πλάτος και δύο βάθος,θα πρέπει να σκαφτούν και τα πεζοδρόμια κάθετα προκειμένου να συνδεθούν οι νέοι χρήστες της αποχέτευσης.

Ο Σωκράτης Παπαβασιλείου Αντιδήμαρχος οικονομικών αναφέρθηκε στον τρόπο που η αντιπολίτευση αντιμετώπισε το όλο θέμα.Και αυτά ήταν τα κηδειόχαρτα στο διαδίκτυο,στις ύβρεις και τις κατηγορίες,τοποθετήσεις ισοπεδωτικές και στην απουσία των μελετών από την προηγούμενη δημοτική αρχή.Η κοινωνία πρόσθεσε ο κ. Παπαβασιλείου αφήνει πίσω τη στείρα αντιπολίτευση και κάλεσε τον δήμαρχο να αφήσει πίσω όλα αυτα.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυρτώ Κιμινουλάκη που παρέστη στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στις δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί στη συνεδρίαση του τοπικού οργάνου της κοινότητας και είχε να κάνει με την μη αλλαγή της χρηματοδότησης και να είναι αυτός ο σκοπός απο τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και η άλλη-που είχε και την πλειοψηφία- να συνεχιστεί η κατασκευή τους και το ΓΠΣ ανεξαρτήτως χρηματοδότησης.Η Ναύπακτος έχει ανάγκη από έργα και να πάψει να είναι χωριό.Τα πεζοδρόμια και το ΓΠΣ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει χθες.

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 935 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.