Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 17:53

Ο Σύλλογος «Μήτηρ» συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο επίκεντρο η πρωτιά του Νοσοκομείου στις καισαρικές

Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Τσώλη συναντήθηκε ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Τα μέλη του Συλλόγου επεσήμαναν στον κ. Τσώλη την ανάγκη να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες, ώστε να βελτιωθούν τα ποσοστά των αδικαιολόγητων καισαρικών τομών που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο, το οποίο κατέχει την πρωτιά στις καισαρικές. Συγκεκριμένα, το 2017 οι καισαρικές τομές το 2017 άγγιξαν το 83% και οι φυσιολογικοί τοκετοί μόλις το 17%.

Σύμφωνα με προσωπικές ιστορίες μητέρων του Συλλόγου. στην Αιτωλοακαρνανία και δη στο Αγρίνιο, δίνονται στις γυναίκες πολλάκις λανθασμένες οδηγίες όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό κατά τη διαμονή τους στο νοσοκομείο, όπως χορήγηση ζαχαρόνερου «για να μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό ή επειδή η μαμά δεν έχει γάλα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάραυτα, συστήνει τους πρώτους έξι μήνες αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, που σημαίνει ότι τα μωρά με το που γεννιούνται δεν χρειάζονται να πιουν τίποτε άλλο από το στόμα όπως τσάι, ζαχαρόνερο, υποκατάστατο γάλα, πλην του μητρικού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης κυρία Λιάγκα αποδέχτηκαν το πόσο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση, άκουσαν τις προτάσεις του Συλλόγου κι έδωσαν δεσμεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Με αφορμή την Εβδομάδα Θηλασμού, μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στην κυρία Λιάγκα έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια, με σκοπό να προωθηθούν στις μαίες που εργάζονται στη μαιευτική του Νοσοκομείου και από εκεί να δίνονται στις μητέρες, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τα προβλήματα, μύθους και λάθος οδηγίες στον μητρικό θηλασμό.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 860 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.