Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 19:59

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, προηγήθηκε με τον Μαρσιάλ, έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης χωρίς να κάνει φάση, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες έφυγε με πολύτιμο βαθμό από το Αγρίνιο (1-1). Παραμένουν στον βαθμολογικό... βυθό οι γηπεδούχοι, που έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Παπαδόπουλου.

Ούτε τώρα ο Παναιτωλικός. Τα «καναρίνια» ήταν καλύτερα του Αστέρα Τρίπολης, όμως του παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 και συνεχίζουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, τους Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Σίεντσεντ, Ταχάρ στον άξονα, τον Μιμίτο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τους Ντάλσιο, Ντίας στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μπόρχα Χιμένεθ είχε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βλάχο, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Τασουλή στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε στον άξονα, τους Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τον Καπίγια πίσω από τον Μπαράλες.

Τα «καναρίνια» μπήκαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν. Μόλις στο 3' «άγγιξαν» το γκολ όταν ο Ντάλσιο πλάσαρε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Τασουλής απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, κρατούσαν μπάλα και στο 17' το πλασέ του Μπαϊροβιτς κόντραρε και πέρασε για λίγο κόρνερ. Ο Μαρσιάλ στην εκτέλεσή του άνοιξε το σκορ και η υπεροχή των «κυανοκίτρινων» εξαργυρώθηκε. Στο 32' μετά από ωραία ενέργεια του Μιμίτο η μπάλα έφτασε στον Ντάλσιο που όμως δεν έκανε καλό τελείωμα και η εικόνα του αγώνα ήταν πως οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και έλεγχαν τον ρυθμό. Ομως οι Αρκάδες έφτασαν στην ισοφάριση μόλις στην πρώτη ουσιαστική τους επίσκεψη στα καρέ τους, όταν ο Καπίγια πλάσαρε μεν άουτ από κοντά, όμως ο Μαρσιάλ τον μάρκαρε άγαρμπα και τον ανέτρεψε.

Ο ρέφερι Παπαδόπουλος είδε τη φάση στο VAR και στο 44' καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε, αλλάζοντας τα δεδομένα. Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναιτωλικού απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και στα εναπομείναντα 7 λεπτά (6 ήταν οι καθυστερήσεις) άφησαν 1-2 φορές κενούς χώρους, όμως την ίδια στιγμή ήταν εκείνοι που απώλεσαν νέα μεγάλη ευκαιρία, ξανά με τον Ντάλσιο. Ο οποίος πλάσαρε απέναντι από τον Παπαδόπουλο (σε μία φάση που έμοιαζε με εκείνη του 3'), αλλά ο γκολκίπερ των Αρκάδων απέκρουσε σε κόρνερ.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό (47') η μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαϊροβιτς «έγλυψε» το δοκάρι και έκτοτε το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, το παιχνίδι παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των Αρκάδων, αλλά ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να φτιάξει τη «μεγάλη» φάση. Σε ορισμένες ατομικές ενέργειες των Αριγίμπι, Ντίαζ δεν υπήρξε η τελική προσπάθεια και ο Αστέρας κράτησε τον βαθμό.

MVP: Στο πρώτο μισό που ο Παναιτωλικός ήταν πιεστικός και απώλεσε πολλές φάσεις, η αριστερή του πλευρά ήταν πάρα πολύ καλή, με κορυφαίο τον Ντίας. Ο οποίος στο δεύτερο έπαιξε φορ και προσπάθησε αρκετά.

Στο ύψος του: Ο Παπαδόπουλος. Ο γκολκίπερ του Αστέρα πιστώνεται την πολύ καλή επέμβαση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στην προσπάθεια του Ντάλσιο, ενώ στο δεύτερο μισό είχε ως επί το πλείστον σωστές τοποθετήσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καπίγια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Αστέρα δεν κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι των Αρκάδων και ο Παναιτωλικός «είχε» τον άξονα.

Η «γκάφα»: Ο Ντάλσιο ήταν σήμερα πάρα πολύ καλός. Δραστήριος, ζήτησε μπάλα, έφταιξε παιχνίδι και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε ουσιαστικά δεύτερος φορ. Ομως απώλεσε δύο μοναδικές ευκαιρίες (3', 45+'3') που εκ των υστέρων φάνηκε πως έκριναν το ματς. Δεν ήταν «γκάφα», αλλά μοιραίος.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Παπαδόπουλος σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα, αφού είδε και τη φάση στο VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός σημείωσε 1 γκολ, είχε 3 καλές ευκαιρίες (2 Ντάλσιο, 1 Μπαϊροβιτς) και κατοχή μπάλας. Ο Αστέρας σκόραρε με το πέναλτι και δεν απείλησε περαιτέρω την άμυνα των γηπεδούχων. Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι γηπεδούχοι έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό 1-1. Ηταν καλύτεροι, αλλά παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιανακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ταχάρ (67' Τσιγγάρας), Σιέντσεντ, Μιμίτο (76' Ντουάρτε), Ντάλσιο, Ντίαζ, Μπαϊροβιτς (60' Αριγίμπι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Τασουλής, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (72' Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ (90'+1' Σίτο), Καπίγια, Μπαράλες (82' Χαουρέγκι).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.