Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:31 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 14:27

Το Μεσολόγγι πρωτοπορεί στην Ειδική Εκπαίδευση (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Kαθηγητές από Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus plus, που έχει αναλάβει το Ειδικό Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα πραγματεύεται, τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά των χωρών αυτών, μέσω των τεχνών θα κοινωνικοποιηθούν και θα έρθουν πιο κοντά. Οι τέχνες με τις οποίες θα ασχοληθούν τα παιδιά είναι η χαρακτική, το θέατρο, η μουσική και ο χορός. Το Ειδικό σχολείο είχε την κεντρική ιδέα, που ήταν η αξιοποίηση των μύθων της κάθε χώρας.

«Μοναδική φιλοξενία»

Ο Witold Momot, από την Πολωνία, επίσης θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Μεσολόγγι, καθώς προέρχεται από ένα εντελώς διαφορετικό μέρος. Τον κατέπληξε η αρχιτεκτονική των σπιτιών.

«Θα μπορούσα να μένω στο Μεσολόγγι»

Το Μεσολόγγι εντυπωσίασε ιδιαίτερα την Ισπανίδα εκπαιδευτικό Esther Vires Penaranda, η οποία μάλιστα είπε ότι αν μπορούσε θα ήθελε να κατοικεί σε αυτή την πόλη.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 832 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.