Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 20:42

Οι εκπρόσωποι των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους εκπροσώπους τους για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας εκλέγουν αυτές τις μέρες τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου εξέλεξε την περασμένη Τετάρτη τους 15 εκπροσώπους του. Ακολούθησαν και άλλα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δήμαρχοι συμμετέχουν στην ΠΕΔ χωρίς εκλογή.

Στο δήμο Μεσολογγίου οι εκπρόσωποι του δήμου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, μετά από ψηφοφορία θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Βασιλείου και Σπ. Διαμαντόπουλος από την παράταξη του Κ. Λύρου, ο Κ. Δαουτίδης από την παράταξη του Ν. Καραπάνου καθώς και ο επικεφαλής της και ο επικεφαλής της “Συμμαχίας για το μέλλον” Π. Σκαρμούτσος.

Στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας μετά τη σχετική ψηφοφορία  εκπρόσωποι του δήμου στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ αναδείχθηκαν ο Δ. Βίτσας από το συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….», ο Θ. Φερεντίνος από το συνδυασμό «Κύμα αλλαγής Αθανάσιος Κασόλας» και ο Δ. Μασούρας από το συνδυασμό «Συμφωνία Ελπίδας». Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας» λαμβάνοντας μόλις ένα ψηφοδέλτιο στη διαδικασία δεν εξέλεξε εκπρόσωπο. Στη ψηφοφορία ο συνδυασμός του δημάρχου Γ. Αποστολάκη έλαβε οκτώ ψηφοδέλτια, ο συνδυασμός του Θ. Κασόλα επτά ψηφοδέλτια, ο συνδυασμός του Δ. Μασούρα πέντε ψηφοδέλτια.

Στο δήμο Αμφιλοχίας μετά τη σχετική ψηφοφορία  εκπρόσωποι του δήμου στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ αναδείχθηκαν ο Γ. Ροΐδης  από το συνδυασμό «Αναπτυξιακή Προοπτική», o Κ. Κοπίδης από το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία» και ο Μ. Βασίλας από το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία». Ο συνδυασμός της Σοφίας Ανδρίκουλα «Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών» με τέσσερα ψηφοδέλτια που έλαβε στη σχετική διαδικασία δεν εξέλεξε εκπρόσωπο, όπως επίσης και η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμφιλοχίας» με μόλις έναψηφοδέλτιο.

Εκπρόσωπος του δήμο Θέρμου στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας εκλέχθηκε η Ιωάννα  Καλημέρη, από το συνδυασμό του δημάρχου Σπύρου Κωνσταντάρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία δεν υπήρξε άλλο ψηφοδέλτιο από κάποια εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Έτσι η Ι. Καλημέρη συγκέντρωσε 12 ψήφους, ενώ η κάλπη έβγαλε τέσσερα άκυρα και τρία λευκά.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 960 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.