Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:59 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 15:11

ΕΠΑΜ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Ασσάνζ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Ασσάνζ

 Όχι στη φίμωση του Τύπου!

Η υπόθεση της δίωξης εναντίον του Τζούλιαν Ασσάνζ δεν αποτελεί απλώς μια περίπτωση ενός ατόμου που διώκεται άδικα. Στην περίπτωση Ασσάνζ συμπυκνώνονται όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη κατάσταση του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου. Ενός κόσμου που βλέπει την υπόσχεση για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και πιο ελεύθερη κοινωνία, για την οποία μάτωσαν οι προηγούμενες γενιές, να συντρίβεται κάτω από τις ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές «ερπύστριες» της νέας, παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

Χρόνο με τον χρόνο, τείνει να επικρατήσει απόλυτα η λογική ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα». Οι ΗΠΑ και οι «δορυφόροι» τους πρωτοστατούν σε πολεμικές επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, σε πραξικοπήματα και βίαιες επεμβάσεις για αλλαγή καθεστώτων που οδηγούν στη διάλυση ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών, με πρόσχημα την προστασία της ανθρωπότητας από (υποτιθέμενα) όπλα μαζικής καταστροφής ή τον ατέρμονο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Κι όμως! Αντί να καθίσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι αυτής της καταστροφής των χωρών και της δυστυχίας των λαών, διώκεται ο δημοσιογράφος που συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό στην αποκάλυψη των ιδιοτελών κινήτρων τους και της ρυπαρής τους φύσης!

Στο πρόσωπο του Τζούλιαν Ασσάνζ διώκεται η ελευθερία του Τύπου! Διώκεται η ελευθερία της έκφρασης και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να έχουν πλήρη πρόσβαση στην πληροφόρηση για θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή τους.

Ο Ασσάνζ κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας των ΗΠΑ, ενώ δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ, ούτε πολίτης ούτε κάτοικος αυτής της χώρας! Ενδεχόμενη έκδοση του Ασσάνζ στις ΗΠΑ θα νομιμοποιήσει τον ρόλο τους ως «παγκόσμιου χωροφύλακα» και θα εδραιώσει το δικαίωμά τους να θεωρούν ότι οι νόμοι των ΗΠΑ έχουν παγκόσμια ισχύ και εφαρμογή!

Ο ελληνικός λαός, καθώς βαδίζει προς τον δέκατο χρόνο κατοχής του από το υπερεθνικό, φασιστικό μόρφωμα που ονομάζεται ΕΕ, παράλληλα ζει και την αναβίωση της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα, με την ενίσχυση και την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα μας και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο προχωρά και βαθαίνει αυτό το καθεστώς, ουσιαστικά, διπλής κατοχής, τόσο βλέπουμε να πυκνώνει το «πέπλο της σιωπής» στα κυρίαρχα ΜΜΕ της χώρας. Εδώ το σύστημα έχει βρει έναν πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο να σωπάσει κάθε αντίθετη φωνή. Εδώ, δεν διώκεται όποιος προβαίνει σε αποκαλύψεις και παρουσιάζει τα πραγματικά στοιχεία, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά, αφού το σύστημα, μέσω της εξαγοράς και της διαπλοκής δημοσιογράφων, καναλαρχών, εκδοτών κλπ, έχει καταφέρει να μην αφήνει την παραμικρή δίοδο για να περάσει στο κοινό η πληροφορία. Απλώς «θάβεται» κάτω από τους τόνους σκουπιδιών που μας σερβίρουν τα δελτία ειδήσεων!

Στο πλαίσιο αυτό, η αυτονόητη καταδίκη της δίωξης εναντίον του Τζούλιαν Ασσάνζ, το δίκαιο αίτημα για άμεση απελευθέρωσή του και μη έκδοσή του στις ΗΠΑ, οφείλει να αποτελέσει, ταυτόχρονα, και καταδίκη της «ομερτά» που έχει επιβληθεί στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασσάνζ! Όχι στην έκδοσή του στις ΗΠΑ! Παλεύουμε για την ελευθερία στην ενημέρωση, την ελεύθερη έκφραση, τον θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας!

Όλοι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 14:30 έξω από την Πρεσβεία της Μ. Βρετανίας!

Διαβάστηκε 2535 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/