Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 21:15

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 112 - Οκτωβρίου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 112 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Οκτώβριο 2019. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | ανακύκλωση και ενημέρωση...

Η ρύπανση από πλαστικά είναι πλέον ένα αναγνωρισμένο πρόβλημα και έχει ξεκινήσει προσπάθεια για να βρεθεί η σωστή λύση. Η Greenpeace Ελλάς πραγματοποίησε πρόσφατα διαδικτυακή έρευνα για τις απόψεις των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση του πλαστικού. Το 87,6% αυτών που συμμετείχαν, πιστεύει ότι η ανακύκλωση πλαστικού μπορεί να βοηθήσει δραστικά το περιβάλλον, ενώ μόλις το 9,4% γνωρίζει την πραγματική σημασία του σήματος της ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ελλάδα, γνωστού και ως Green Dot. Από την άλλη η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (73%) πιστεύει ότι η ανακύκλωση είναι το βασικότερο που μπορεί να κάνει ένας πολίτης για να βοηθήσει. Μάλιστα, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ανακυκλωσιμότητα ή μη ενός προϊόντος επηρεάζει πολύ τις αγορές τους. Η αξία που δίνουν οι πολίτες στην ανακύκλωση αντικατοπτρίζεται και στη συχνότητα που ανακυκλώνουν, με το 92% να δηλώνει ότι κάνει ανακύκλωση κάθε εβδομάδα. Εάν όλα αυτά τα στοιχεία είναι αληθινά τότε είμαστε πολύ μπροστά ως χώρα. Δυστυχώς όμως τα επίσημα στοιχεία της Eurostat μας διαψεύδουν και μας τοποθετούν στους τελευταίους στην Ευρώπη. Η ανακύκλωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν κατάφερε να τελεσφορήσει και ούτε θα το καταφέρει όσο η παρανομία θα βρίσκει πάντα σπίτι στην χώρα μας. Σκηνές που συναντάμε οι μπλε κάδοι να μαζεύονται μαζί με τους πράσινους από τα ίδια απορριμματοφόρα, δεν τις βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει η πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο και να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα ώστε και ο πολίτης να μην αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν. Ως πολίτες από την άλλη οφείλουμε να ψάξουμε για αξιόπιστες πληροφορίες γύρω από την ανακύκλωση, οι οποίες και δεν μας λείπουν στην εποχή μας και να συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή να ανακυκλώνουμε όσο μπορούμε πιο σωστά, τα σκουπίδια μας. 

Να είστε καλά,
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης
 
ΟΙΚΟδράσεις | 19th LEPANTO TFG ARCHER

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ο διεθνής αγώνας τοξοβολίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

OIKOθέμα | Ας κάνουμε την πρόληψη... πράξη ζωής!!

Ο εμβολιασμός είναι μια από τις σημαντικότερες ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται προς όφελος των ανθρώπων, προκειμένου να προστατευτούν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Προλαμβάνει 2-3 εκ. θανάτους κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και αποδοτικές από άποψη κόστους παρεμβάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

ΟΙΚΟδράσεις | 447η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων για την 447η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, γνωστή στον δυτικό κόσμο και ως «Ναυμαχία του Lepanto», διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας, με την αναπαράσταση του ιστορικού αυτού γεγονότος στο Ενετικό λιμάνι της πόλης να είναι η κορύφωση των εκδηλώσεων.

OIKOδράσεις | Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική διαδρομή από την Πάλαιρο ως τον Μύτικα, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό».

OIKOπροορισμοί | Αυλάκι. Τα γεφύρια του Αχελώου

Σε μια τοποθεσία πραγματικά επι-βλητική βρίσκεται το γεφύρι του Αυλακιού. Το πέτρινο γεφύρι που άρχισε να χτίζεται το 1907 και τε-λείωσε το 1911,ενώνει τους Νο-μούς Ευρυτανίας, Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

Διαβάστηκε 2549 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 21:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.