Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:48 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:45

Αγρίνιο: Παρκάρισμα με ένα «κλικ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Αλλάζει και γίνεται πιο εύκολη και πιο σύγχρονη η καθημερινότητα των οδηγών στο κέντρο – Το έργο εντάχθηκε στη ΒΑΑ

Με γοργά βήματα προχωρά στη νέα εποχή ο Δήμος Αγρινίου, με στόχο να κάνει την καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών του πιο εύκολη και πιο σύγχρονη. Μετά από την ένταξη στη ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) των ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάχθηκε και «τρέχει» γρήγορα και το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες και την πληροφορική θα κάνει την καθημερινότητα των Αγρινιωτών πιο εύκολη, μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο στάθμευσης. Ο κάθε οδηγός που θα κινείται σε λίγο καιρό στο κέντρο του Αγρινίου θα μπορεί να γνωρίζει που υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης μέσα από το κινητό του.

tziolis
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρης Τζιώλης

Το πλάνο της Δημοτικής Αρχής για την ελεγχόμενη στάθμευση είναι ήδη έτοιμο και μάλιστα τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ήδη σταλεί στην Διαχειριστική Αρχή. Σχετικά με το έργο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μίλησε στη «Σ» αναφέροντας: «έχουμε στείλει τα τεύχη στην Διαχειριστική Αρχή και μέσα στις επόμενες μέρες θα επιστραφούν εγκεκριμένα. Πάμε προς δημοπράτηση και είναι πιθανό να γίνει εντός του μήνα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Η εγκατάσταση των ανιχνευτών είναι μία εύκολη διαδικασία, και θα τοποθετηθούν σε όλες τις θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στην πόλη.

Σχετικά με τη νέα μορφή της ελεγχόμενης στάθμευσης και τη λειτουργία της ο κ. Τζιώλης σημείωσε: «επί της ουσίας θα τοποθετηθεί ένας ανιχνευτής στη θέση στάθμευσης ο οποίος όταν παρκάρει ένα αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη θέση θα στέλνει σήμα στο πληροφοριακό σύστημα, με αποτέλεσμα κάθε φορά ο διαχειριστής που είναι η δημοτική αστυνομία ή το τμήμα πληροφορικής να γνωρίζει πόσες θέσεις είναι κατειλημμένες και πόσες ελεύθερες, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μπορεί να τσεκάρει κάθε στιγμή τις θέσεις στάθμευσης».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.