Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:12 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:20

Επενδύσεις Ενεργητικής Προστασίας: μελέτη για την ένταξη νέων καλλιεργειών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοσιεύτηκε στη διαύγεια η πρώτη τροποποίηση απόφασης ένταξης πράξης με τίτλο: «Μελέτη για την ένταξη νέων καλλιεργειών στο Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 - 2020».

Το καθεστώς ενισχύσεων «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» στόχο έχει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας ώστε να επιτραπεί στις εκμεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

  • Υπομέτρο 5.1 - Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων

Φυσικό αντικείμενο της πράξης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Υπομέτρου 5.1 προτείνεται εκπόνηση μελέτης με σκοπό την αξιολόγηση και δυνατότητα ένταξης των καλλιεργειών (προωθούμενες καλλιέργειες όπως μύρτιλα, γκότζι μπέρι κλπ), όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και πολύμορφες ποικιλίες λεμονιάς, καθώς και άλλες καλλιέργειες στο Υπομέτρο 5.1 για την προστασία από το χαλάζι καθώς και τις ευδόκιμες και ευπαθείς γεωγραφικές περιοχές των καλλιεργειών αυτών.

Επίσης, κρίνεται αναγκαίο η μελέτη να περιγράφει τον τρόπο κάλυψης αυτών σύμφωνα με το ύψος και της αποστάσεις φυτεύσεις των καλλιεργειών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες τους.

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2023.

Η Δημόσια και Κοινοτική Συμμετοχή της πράξης προς εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 10.000,00 ευρώ.

Ο Δικαιούχος υποχρεούται:

  • Να τηρεί την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία κατά την εκτέλεση της πράξης.
  • Να διασφαλίζει τον ελάχιστο απαιτούμενο βαθμό δημοσιότητας κατά την υλοποίηση της πράξης.
  • Να υλοποιήσει την πράξη εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται στην απόφαση ένταξης.
  • Να πραγματοποιεί τις πληρωμές σύμφωνα με τα ισχύοντα στις σχετικές εγκυκλίους και στο ισχύον σύστημα Διαχείρισης - Ελέγχου.
  • Να τηρεί και να ενημερώνει φάκελο πράξης με όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση της πράξης έως την ολοκλήρωσή της.
  • Να τηρεί όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα σχετικά με τις δαπάνες και τους λογιστικούς ελέγχους των πράξεων για διάστημα τριών ετών μετά το κλείσιμο του Προγράμματος.
  • Να λαμβάνει όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται από τον εκτελεστικό Καν. (ΕΚ) 808/2013.

Σε περίπτωση που η υλοποίηση της πράξης αποκλίνει από τους όρους της απόφασης ένταξης, η πράξη επανεξετάζεται και δύναται να ανακληθεί.

Διαβάστηκε 1827 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία