Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:50 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:16

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάθε έτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατηρεί την υποχρέωση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων η οποία για το έτος 2019, βάσει υπολογισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέρχεται στο πόσο των 40.689.338,88 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, "με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή την καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου και έδωσε εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών μέτρων και για την επίσπευση στην απορρόφηση των κονδυλίων που είχαν προκηρυχθεί".

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω κινήσεων το Υπουργείο θα έχει επιτύχει, σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, στόχο απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων ύψους 45% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο «Ιούλιος 2019 - Οκτώβριος 2019» επετεύχθη αύξηση της απορρόφησης κατά 14,89% ενώ παράλληλα συνεχίζονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η αξιοποίηση των παρεχόμενων εργαλείων του επιχειρησιακού προγράμματος ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ κοινοτικών πόρων και επενδύσεων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ειδική Υπηρεσία και προσκαλεί τους δικαιούχους του προγράμματος να επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκειμένου από κοινού να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

"Η Αλιεία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να μεριμνά για την ενίσχυση και την ανάδειξη της", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαβάστηκε 949 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία