Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 16:48

Έναρξη διαδικασίας πλήρωσης θέσεως του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η έναρξη της διαδικασίας επιλογής θα συμπεριληφθεί στα θέματα  ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος συνεδρίασης θα γνωστοποιηθούν με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr), όπου βρίσκεται αναρτημένη και η σχετική πρόκληση.

Η διαδικασία επιλογής

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα που θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email), καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση του ενδιαφερόμενου θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση της θέσης.

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 3/5 του συνόλου των μελών του, ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης επιλέγεται πολίτης που αποτελεί προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Ως περιφερειακός συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου ή περιφέρειας ή βουλευτής. Η θητεία του περιφερειακού συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών Αρχών.

Ο ρόλος του Συμπαραστάτη

Ο Συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες, στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή. Κατά την εξέταση καταγγελιών, ο συμπαραστάτης μπορεί να αιτηθεί και να λάβει στοιχεία από το αρχείο των υπηρεσιών της περιφέρειας.

Ο περιφερειακός συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση που παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής Αρχής.

Μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής Διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει.

Διαβάστηκε 797 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.