Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 21:25

Εκ βαθέων συνέντευξη του Αγρινιώτη Μητροπολίτη Κανάνγκα του Κονγκό, κ. Θεοδοσίου – Το «χέρι» της Χριστιανοσύνης στην Αφρική – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι καθημερινές δυσκολίες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια με φόντο τη διάδοση της Ορθοδοξίας

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από τη μέρα που ο Αγρινιώτης (κατάγεται από την Κυπάρισσο) π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κανάνγκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εγκατέλειψε το ιερό διακόνημά του στην Πάτρα για να αφιερωθεί στην ιεραποστολή, ξεκινώντας ένα εξαιρετικά δύσβατο δρόμο πνευματικής αναζήτησης και συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του στα βάθη της Αφρικής.

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο με αφορμή την ολιγοήμερη παρουσία του στο Αγρίνιο, περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντά στην Κανάνγκα με τις ασθένειες, τις επιδημίες, την πείνα και την εξαθλίωση αλλά και το αλλόθρησκο περιβάλλον που δεν βλέπει με καλό… μάτι την Χριστιανοσύνη.

Παρά ταύτα επιδίδεται καθημερινά σε ένα πολύπλευρο ιεραποστολικό έργο κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο της Αγάπης στους Αφρικανούς αδερφούς μας που γνωρίζουν και ασπάζονται την Ορθοδοξία.

Μία αποστολή δύσκολη και με πολλούς κινδύνους σε μία χώρα που πριν από ενάμιση χρόνο βγήκε από έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο και κυριεύεται από μάγους διαδίδει την Ορθοδοξία μας και την αγάπη του Θεού.

«Στις δικές τους παγανιστικές θρησκείες κυριαρχεί η εκδίκηση μέσω της μαγείας. Έτσι, όταν ακούσουν το Ευαγγέλιο, το κήρυγμα του Χριστού που μιλά για την αγάπη είναι πολύ εύκολο να ασπαστούν την ορθόδοξη πίστη. Αισθάνονται την πραγματική αγάπη μέσα από τον Χριστό. Εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άθεος στο Κονγκό. Ακόμα και έξω από τις παράγκες και τα μικρομάγαζά τους, βάζουν επιγραφές, όπως: «Το σπίτι του Χριστού, το σπίτι της Παναγίας» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος εν συνεχεία στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων αλλά και στην επιρροή μάγων στους πολίτες που επιλέγουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Χριστιανοσύνης.

Ο Μητροπολίτης της Κανάνγκα του Κονγκό, κ. Θεοδόσιος

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 3678 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα