Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 18:13

Aγρίνιο: Νέο τεστ για την τοπική αγορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου για το δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου

Έμποροι του Αγρινίου, έχουν από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά.

Η αγορά απορυθμίζεται με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργούν προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων.

Η αποτυχία του θεσμού έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά την κατάργησή τους.

Δίνεται μάλιστα από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Παρασκευή 1 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Στον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου επικρατεί προβληματισμός για το τι θα πράξουν το δεκαπενθήμερο αυτό. Στον αντίποδα, σε ότι αφορά την Κυριακή, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της πόλης είναι αρνητική.

Η Ουρανία Τσίντζου

Η Ουρανία Τσίντζου τόνισε: «ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ότι το δεκαπενθήμερο δεν είναι εκπτώσεων, αλλά προσφορών. Υπάρχουν καταστήματα που έχουν προσφορές στα προϊόντα τους και άλλα που δεν έχουν, καθώς το εμπόρευμά τους είναι ολοκαίνουργιο. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει πρόβλημα για μας. Σχετικά με την προαιρετική Κυριακή είναι θέμα καθαρά οπτικής. Αν κάποιος μπορεί και θέλει ας το κάνει».

Η Αρετή Κατσιγιάννη

Η Αρετή Κατσιγιάννη ανέφερε: «θεωρώ πως οι καταναλωτές θα ενδιαφερθούν και θα βοηθηθούν τα καταστήματα, ακόμη και στο να τα επισκεφτεί απλά ο κόσμος. Είναι καθαρά θέμα καταναλωτών, γιατί οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους βοηθούν για να βοηθηθούν. Σχετικά με την προαιρετική Κυριακή, είμαι αντίθετη. Θεωρώ πως δεν τίθεται θέμα έλλειψης χρόνου, καθώς όποιος θέλει να ψωνίσει μπορεί να ψωνίσει. Αλλού είναι τα προβλήματα. Το ζήτημα της Κυριακής είναι σε βάρος των εργαζομένων, γιατί δεν γίνονται έλεγχοι αν πληρώνονται ή αν παίρνουν ρεπό άλλη μέρα».

Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος

Ο Κωνσταντίνος Μποκόρος σημείωσε: «ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος δεν βοήθησαν την τοπική αγορά λόγω της έλλειψης χρημάτων, αλλά και της καλοκαιρίας. Πιστεύω ότι το δεκαπενθήμερο αυτό θα βοηθήσει γιατί το αναμένει και ο κόσμος. Για τους εμπόρους είναι και καλό και κακό. Οι καταναλωτές έχουν μάθει στην έκπτωση και θέλουν συνέχεια, είτε μέσω δεκαήμερων είτε μέσω των κανονικών εκπτώσεων και προσφορών, συνεπώς υπάρχει πρόβλημα γιατί πουλάμε πάντα με έκπτωση. Για την προαιρετική Κυριακή θεωρώ σωστό να μην ανοίγουν τα καταστήματα. Δεν είναι το πρόβλημα η Κυριακή, αλλά τα χρήματα και η έλλειψή τους. Όταν υπάρχουν χρήματα θα βρεθεί ο χρόνος για ψώνια».

Ο Χριστόφορος Πανογιώργος

Ο Χριστόφορος Πανογιώργος σχολίασε: «θα συμφωνήσω με όσους επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή με το σκεπτικό μήπως και οι επαγγελματίες πάρουν μια «ανάσα» λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε. Γενικά θεωρώ σωστό να υπάρχουν προσφορές για να βοηθάμε τον κόσμο και να μας βοηθάει και αυτός. Με τις συχνές προσφορές δυναμώνεις τους κρίκους της αλυσίδας στη σχέση μεταξύ επαγγελματία και καταναλωτή».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 838 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.