Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 18:06

Χάιδεμα αυτιών στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Tα ψηφίσματα των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Αγρινίου και των δημοτικών υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ) υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού και χαϊδέματος αυτιών το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου υιοθέτησε στην αποψινή συνεδρίασή του τα ψηφίσματα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου Αγρινίου, που ζητούν την μονιμοποίησή τους και του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο Αγρινίου, που ζητά την κατάργηση του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και δίνει τη δυνότητα στα δημοτικά συμβούλια να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Είναι όμως και… ανθρώπινο να υποκύψει κανείς στο λαϊκισμό των εργαζομένων, όταν για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, λες και δεν ήξεραν ότι υπέγραφαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακάλυψαν λίγο πριν την λήξη των συμβάσεών τους την (ηθελημένη στην ουσία) ομηρία τους και χειροκροτούσαν το δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο τέλος κάθε τοποθέτησης. Ενδεικτική ήταν η συζήτηση που έγινε για το ζήτημα των ανταποδοτικών υπηρεσιών του δήμου, όπου λίγο – πολύ αρνήθηκαν όλες αυτές οι παρατάξεις να δουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο δήμος Αγρινίου έχει προ πολλών ετών συμπράξει με ιδιώτες για μέρος τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου δεσμεύτηκε και δήλωσε πως δεν έχει καμία διάθεση να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, ωστόσο τόνισε ότι τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο τα βρήκε ήδη εκχωρημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού στο δήμο Αγρινίου (η υπηρεσία πρασίνου διαθέτει 6-7 άτομα μόνο). Στη συνέχεια δήλωσε από τη μια σύμφωνος… με το ψήφισμα του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο, από την άλλη όμως πρόσθεσε πως ακριβώς λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό το σωστό είναι να… δίνεται η δυνατότητα για συμβάσεις με ιδιώτες. Είναι δε επίσης χαρακτηριστικό ότι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δη όσες τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, ενώ μιλούσαν κατά των εργολάβων ουδείς ζήτησε από δήμαρχο να σταματήσουν οι εργολαβίες για τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 5540 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.