Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 17:15

Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Αγρινίου για την "Αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου Καπναποθηκών Παπαστράτου για τη στέγαση υπηρεσιών και δομών Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υποβλήθηκε σήμερα  από τον Δήμο Αγρινίου η πρόταση  για την "Αξιοποίηση του  υπάρχοντος κτιρίου Καπναποθηκών Παπαστράτου για τη στέγαση υπηρεσιών και δομών Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου".

Η πρόταση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και κατατέθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο.

H μελέτη  προβλέπει μεταξύ άλλων ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων και ενεργειακή αναβάθμιση  του κτιρίου,  δημιουργία ενός αίθριου στο κέντρο του κτιρίου για την εξασφάλιση επαρκούς φωτισμού ενώ θα εξασφαλίζεται η  προσβασιμότητα στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την στέγαση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ή κτίρια του δήμου που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις,  όπως το Βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ, η Φιλαρμονική, τα χορευτικά και αθλητικά τμήματα της ΚΕΔΑ.

Όπως τόνισε,  κατά τη  χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με τη συγκεκριμένη πρόταση λαμβάνεται  υπόψη το πολιτιστικό παρελθόν της περιοχής και αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό το υφιστάμενο, υψηλής σημασίας, κτιριακό απόθεμα: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον δίνοντας νέα ταυτότητα στο κέντρο της πόλης. Κομμάτι αυτού του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη των Καπναποθηκών Παπαστράτου. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει εκ νέου τοπόσημο, συνδέοντας την παράδοση με τη σύγχρονη βιώσιμη οικονομία.

Στη δική μας στρατηγική, το ιστορικό Αγρίνιο, έχει και παρόν και μέλλον».

Διαβάστηκε 513 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.