Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 22:11

Κάποιοι να ενημερώσουν τον Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
γράφει ο Πάνος Αμυράς

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας περίπου απείλησε την κυβέρνηση και όχι μόνο, λέγοντας ότι τα ψέματα τελείωσαν όπως και οι «καθωσπρεπισμοί» της περιόδου χάριτος ενώ πρόσθεσε ότι «θα αγωνισθεί με τον ελληνικό λαό για να βγει σύντομα ο τόπος από αυτόν τον εφιάλτη».

Κάτι δεν πάει καλά με το επιτελείο της Κουμουνδούρου και τον λογογράφο του προέδρου. Αλήθεια, έχει τολμήσει κάποιος από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να πει στον κ. Τσίπρα ότι στις 7 Ιουλίου έχασε με 8,5 μονάδες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον έχουν αφήσει να πιστεύει ότι βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο;

Υπάρχει, άραγε, κάποιος, ακόμη πιο θαρραλέος, που θα ψελλίσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (αυτές που έπεσαν μέσα και στο εκλογικό αποτέλεσμα) δείχνουν ότι το προβάδισμα της Ν.Δ. έχει διευρυνθεί στις 13,5 μονάδες και ότι έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση;

Και θα υπάρξει, άραγε, έστω και ένας λέοντας από την Κουμουνδούρου, που θα πει στον κ. Τσίπρα ότι εάν θεωρεί πως η χώρα έχει μπει σε μία εφιαλτική περίοδο από την οποία έχει «χρέος» να μας βγάλει, τότε θυμίζει κάτι Γιαπωνέζους πολεμιστές στις ζούγκλες του Ειρηνικού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει και συνέχισαν να πυροβολούν αμέριμνους τουρίστες μέχρι τη δεκαετία του ’60;

Επειδή όμως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θρέφεται από τυφλές επιθέσεις, μάλλον δεν θα βρεθεί κανείς να αναπτύξει την αλήθεια στον κ. Τσίπρα.

Να πει ότι η κυβέρνηση τυγχάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών, ότι οι βασικές της θέσεις για τους φόρους και την ψήφο των αποδήμων επικροτούνται ακόμη και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι η καταλληλότητα του κ. Μητσοτάκη είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του κ. Τσίπρα (45% έναντι 26%).

Για αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πολιτεύεται με «τσαμπουκάδες» τύπου «τελείωσαν τα ψέματα» και με κουτσαβακίστικους όρους για τον «μπαγάσα που δεν του είπε για τη μαγική λύση στο Σκοπιανό». Και όμως ο μπαγάσας έχει «νταμπλ σκορ» από τον έξυπνο Τσίπρα στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού.

Και εδώ προκύπτει το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο βελτιώνεται η κατάσταση στην οικονομία και εμπεδώνεται το αίσθημα της ασφάλειας και της κανονικότητας στη χώρα τόσο περισσότερο θα φουρκίζεται ο κ. Τσίπρας και θα μπαίνει στο περιθώριο, επενδύοντας μόνο στην «μπαχαλοποίηση».

Μόνο που τώρα η γραμμή αυτή δεν περνά στην κοινωνία. Οι «αγανακτισμένοι» πλήρωσαν ακριβά την περίοδο Τσίπρα, μέχρι και στα μακαρόνια έβαλε ο αριστερός πρωθυπουργός ΦΠΑ 24% εν ονόματι της περήφανης διαπραγμάτευσης.

Ο Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης διεμήνυσε στον λαό ότι δεν επιθυμεί ούτε μία περίοδο χάριτος, και αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες.

Τώρα που η οικονομία δείχνει να παίρνει μπροστά, τα επιτόκια των ομολόγων κατρακυλούν κοντά στο μηδέν και οι επενδυτές ξανακοιτάζουν την Ελλάδα ο πραγματικός εφιάλτης για τον κ. Τσίπρα μόλις αρχίζει.

Είναι σαφές ότι εάν ο πρώην πρωθυπουργός δεν δουλέψει συστηματικά για την παραγωγή πολιτικού λόγου και αφουγκρασθεί τις προτεραιότητες της κοινωνίας αλλά μείνει σε κραυγές και απειλές, τότε οι σημερινές δημοσκοπήσεις θα μοιάζουν ονειρεμένες για τον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο. Και ο «μπαγάσας» θα ανοίγει τη διαφορά στην καταλληλότητα.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1862 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.