Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:55 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 17:10

Την Παρασκευή πρεμιέρα για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πλησιάζουν Black Friday και Cyber Monday

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινά το δεκαήμερο εκπτώσεων – Πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Oι φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν για 10 μέρες μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Οι καταναλωτές, ωστόσο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τις «παγίδες» των καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πλησιάζουν Black Friday και Cyber Monday

Όλο και περισσότερα καταστήματα δηλώνουν συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή των εκπτώσεων. Το 2019, οι προσφορές της Black Friday θα πραγματοποιηθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Η Black Friday, η οποία έχει τις ρίζες της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι η επόμενη μέρα μετά τη μεγάλη εθνική εορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), η οποία γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη. Σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου και είναι συνυφασμένη με μεγάλες προσφορές που κάνουν τα εμπορικά καταστήματα.

Τρεις μέρες μετά την Black Friday, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, που αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 792 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.