Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:46 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 10:55

ΕΠΑΜ: Συμπαράσταση στον Π. Λαφαζάνη – Όχι στα χουντικά μορφώματα του καθεστώτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμπαράσταση στον Π. Λαφαζάνη – Όχι στα χουντικά μορφώματα του καθεστώτος

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Στις 30/10/2019 γίνεται η παραπομπή σε δίκη του στελέχους της αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, διωκόμενου από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Αναρωτιόμαστε για ποια «προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» μας μιλάνε; Τι έκαναν οι ιθύνοντες αυτού του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους» και πώς το προστάτευσαν όταν παραδίδονταν η εθνική κυριαρχία του ελληνικού κράτους στους δανειστές; Τι έκαναν οι υπέρμαχοι αυτού του «Τμήματος Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», όταν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των τελευταίων εννέα ετών, κατέλυαν στην πράξη και βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας ασελγώντας στο σύνταγμα της χώρας; Απολάμβαναν μακάριοι τη μακρά χειμέρια νάρκη τους; Πότε ξύπνησαν και «ενδιαφέρθηκαν» για το δημοκρατικό πολίτευμα; Μόνο όταν ο λαός ο ίδιος προσπάθησε να προστατεύσει τα δίκαιά του, την περιουσία του και τις συνταγματικές επιταγές στα δικαστήρια και στους χώρους των πλειστηριασμών. Τότε ξύπνησαν, όχι όμως για τα δίκαια του λαού που αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά για τα συμφέροντα μιας δράκας τραπεζιτών και funds που λυμαίνονται αυτόν το λαό. Αποδεικνύοντας έτσι ότι για το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, οι έννοιες «κράτος» και «δημοκρατικό πολίτευμα» ταυτίζονται απόλυτα με τα συμφέροντα αυτά!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις και τμήματα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», έναν και μόνο ρόλο είχαν ανέκαθεν, από το μετεμφυλιακό ακόμη καθεστώς, τη χούντα στη συνέχεια μέχρι και σήμερα που βρικολάκιασαν και πάλι: την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και την τρομοκράτηση στελεχών, φορέων και κομμάτων που νοιάζονται για την αξιοπρέπεια και την περιουσία του ελληνικού λαού. Τέτοιου είδους διευθύνσεις και τμήματα, δεν υποδηλώνουν παρά τον αυταρχισμό της δικτατορικής διακυβέρνησης με κοινοβουλευτικό μανδύα που βιώνουμε, και η οποία απέχει μόλις ένα βήμα από το επόμενο στάδιο: αυτό της ωμής παρέμβασης στη λειτουργία όποιων πολιτικών κομμάτων θα αμφισβητούν τις βασικές κατευθύνσεις του καθεστώτος, υπαγορευμένες από τον ξένο παράγοντα, τις Βρυξέλλες και τους δανειστές. Στρώνοντας έτσι το δρόμο για την παραβίαση και στη συνέχεια την αναθεώρηση του άρθρου 29 του Συντάγματος περί προστασίας των πολιτικών κομμάτων και της ελευθερίας και έκφρασης του λαού μέσω αυτών.

Το Προεδρικό Διάταγμα 42/2011, αναφέρει ξεκάθαρα για το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο διώκει τον κ. Λαφαζάνη, ότι μπορεί να προβαίνει «στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Το ότι έχουν ξεκινήσει τέτοιου είδους «αναζήτηση, συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών» σε πολιτικά στελέχη, στα οποία προσάπτουν τέτοιου είδους κατηγορίες για να τα οδηγήσουν σε δίκες με την κατηγορία ότι είναι «επικίνδυνοι για το δημοκρατικό πολίτευμα», είναι το πρώτο βήμα για να προϊδεάσουν την κοινή γνώμη και για τα επόμενα. Έκανε πολύ καλά ο Π. Λαφαζάνης που αρνήθηκε να προσέλθει για απολογία σ’ αυτό το χουντικό μόρφωμα, αρνούμενος έτσι να το αναγνωρίσει και να το νομιμοποιήσει, ζητώντας την διάλυσή του εδώ και τώρα!

Η περιφρούρηση των δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού μας και όσων υπερασπίζονται τα δίκαιά του, είναι υπόθεση όλων μας! Τα χουντικά απολιθώματα που τα ξεθάβουν και πάλι και ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής που προωθούν, απαιτούν την άμεση αντίδραση όλων μας.

Καλούμε τους πολίτες να παρευρεθούν την Τετάρτη 30/10, ώρα 9.00 π.μ. στη σχολή Ευελπίδων, στο Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 7 αίθουσα 1), για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον Π. Λαφαζάνη και την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε στους εγκάθετους του καθεστώτος να υλοποιήσουν τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς τους.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 2421 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/