Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 20:32

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό για την μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και τον ανισόπεδο κόμβο Άρτας (χ/θ 140+891) για την διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών αποφάσισε ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Αναλυτικά η απόφαση περιλαμβάνει:

1. Τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, από την χ/θ 65+202 Α/Κ Ρίγανης έως και την χ/θ 140+891 Α/Κ Άρτας, κατά τις ημέρες διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων, κατά τον οποίο προβλέπεται εφαρμογή της τυπικής διάταξης «ΚΣ-2 Κινητή Σήμανση/Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας», με αριθμό πιστοποιητικού έγκρισης μελέτης IC 0596B/06-03/2014.

2. Ανωτέρω αποκλεισμός, θα ισχύει μόνο κατά τον χρόνο διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς και σταδιακά από ώρα 05.00’ μέχρι και το πέρας διέλευσης αυτών.

3. Το σύνολο των διελεύσεων θα πραγματοποιηθεί, κατά το χρονικό διάστημα από 30/10/2019 έως και 31/03/2020, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες των εν λόγω ημερών.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» οφείλει σε συνεννόηση με την εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε», να ενημερώσει έγκαιρα την αρμόδια Αστυνομική αρχή (Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων), σχετικά με τις ακριβείς ημέρες και τις ώρες εξόδου των οχημάτων.

Επιπλέον, η εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», οφείλει:

α) Σε όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των διελεύσεων να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

β) Η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά την διάρκεια της νύκτας και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

γ) Να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται με εντολή του Διοικητή του Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του νόμιμου αναπληρωτή του.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 05.00΄ ώρα της 30/10/2019, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης εργοταξιακής οδικής σήμανσης και λήγει την 31/03/2020.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 972 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.