Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 20:05

Κλασσικά εικονογραφημένα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιχτή επιστολή από ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για τις πληρωμές, τους μεγαλοϊδεατισμούς …και τις αθέλητες παραδοχές για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

«Ε, λοιπόν, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, …είμαστε», έλεγε ο «Ατσίδας» Ντίνος Ηλιόπουλος στην ομότιτλη, αξεπέραστη εκείνη κλασσική πια κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου.

Και κάπως έτσι, «μια ωραία ατμόσφαιρα» ήταν προ ημερών όλοι μαζί κι αντάμα οι ινστρούχτορες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, εκείνοι που παρότι πολλάκις έχουν προκληθεί ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει τι παράγουν και θέλουν να εκπροσωπήσουν τον αγρότη, αλλά κι εκείνοι που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον αγροτικό κόσμο …και όχι να γίνουν κομπάρσοι της κωμωδίας, της φαρσοκωμωδίας πιο σωστά, το εισιτήριο για την οποία κοστίζει εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς της χώρας.

Ο ίδιος ηθοποιός, σε μια άλλη, εξίσου αγαπημένη ταινία, έπαιζε «το κοροϊδάκι της δεσποινίδος». Και ο «λαϊκός» Σταύρος Παράβας, έκανε «το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας» σε μια ακόμη αξέχαστη ταινία, πληρώνοντας τους λογαριασμούς της αριστοκράτισσας Μαίρης (Μπέττυ Αρβανίτη).

  • Τώρα, ποιος είναι ο ατσίδας και ποιος το κοροϊδάκι, …δεν ξέρουμε. Ούτε ποια είναι η πριγκηπέσσα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι αγρότες πληρώνουν. Και πληρώνουν αδρά. Για υπηρεσίες που δεν ζητάνε και δεν χρειάζονται. Και αφού οι αγρότες πληρώνουν, ε, όσοι αμείβονται, αφού τον έχουν τον τρόπο, θα το κάνουν και το «κομμάτι» τους!!!

«Κάθε πρωί, μόλις ξυπνάω έχω μια εμπειρία υπέρτατης ευχαρίστησης, όταν συνειδητοποιώ ότι είμαι ο Σαλβαντόρ Νταλί», είχε πει κάποτε ο Ισπανός ζωγράφος. Αλλά, …εκείνος ήταν ο «τεράστιος» Σαλβαντόρ Νταλί! Το να μαζευόμαστε σήμερα οι «κοινοί θνητοί» για να δώσουμε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον και για να πούμε αναμεταξύ μας πόσο όμορφοι και πόσο έξυπνοι είμαστε, ε, καταντά ολίγον τι γραφικό!

Να το πει κάποιος τρίτος για ‘μας, κάποιος που δεν έχει σχέση εξάρτησης μαζί μας, άντε να το καταλάβουμε! Αλλά αυτός ο πολιτικός απ’ τη μια και ο επιχειρηματικός ναρκισσισμός, απ’ την άλλη, …τσακίζει κόκκαλα!

Είμαστε άλλης σχολής εμείς. Εκείνης του Αμερικανού νομπελίστα συγγραφέα Τζων Στάινμπεκ, που έλεγε: «Δεν είναι στη φύση μου να γουργουρίζω με ευγνωμοσύνη σαν ένα ικανοποιημένο και απολογητικό ποντίκι, αλλά να βρυχώμαι σαν λιοντάρι, περήφανος για τη δουλειά μου».

Ποιο ποντίκι, λοιπόν, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι λιοντάρι, …και να (περιμένει να) γίνει πιστευτό;

Για τα ποντίκια, για τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και που οικειοποιούνται αυτό που δεν τους ανήκει (το λογισμικό), απομυζώντας τον κόπο των αγροτών και καταλύοντας το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού, τα έχουμε πει πολλές φορές. Και ότι εκκρεμότητες υπάρχουν, μια προς μια θα τις λύσουμε στα δικαστήρια.

Ο υπουργός, όμως, είναι δυνατόν να πηγαίνει στο συνέδριο της ιδιωτικής εταιρείας Gaia Επιχειρείν, για να τη συγχαρεί για τις επιδοτήσεις;!!! Η εταιρεία αυτή με την Τράπεζα, άντε και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έφεραν σε πέρας το έργο; Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΚΥΔ, τίποτα; Ούτε κουβέντα; Οι αγρότες; Αλλά, ναι…, ποιος νοιάζεται για τους αγρότες!;

Να μην τον αδικήσουμε, όμως τον υπουργό. Έλαβε αφορμές να πει μεγάλες αλήθειες, ακόμη και σε στις επίσημες ανακοινώσεις του: 403.917,58 ευρώ περισσότερα από πέρυσι, δόθηκαν φέτος με την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης, 1.790 περισσότεροι παραγωγοί πληρώθηκαν, σε σχέση με το 2018. Το καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί στο 98,3% της συνολικά δικαιούμενης ενίσχυσης με βάση τις αιτήσεις, όπως σωστά παρατήρησε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στη δική του σχετική ανακοίνωση.

  • Άρα, κύριε υπουργέ, καμία ανάγκη δεν έχει ο αγρότης αυτούς, στο συνέδριο των οποίων πήγατε για να επαναλάβετε, όπως και οι προκάτοχοί σας, τα γνωστά «ερωτόλογα»!

Τα συνεργαζόμενα με τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων δεν υποτάχθηκαν και δεν δέχθηκαν να πληρώσουν δήθεν υπηρεσίες. Αξιοποίησαν τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και μόνο αυτές. Και, φυσικά, μόνος το λέτε και επαίρεστε, απολύτως κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε. Αντιθέτως, καλύτερα από ποτέ!

Για εξηγήστε μας, λοιπόν, για ποιον λόγο θα πρέπει τα ΚΥΔ και οι χιλιάδες παραγωγοί να πληρώνουν αχρείαστους μεσάζοντες για ανύπαρκτες υπηρεσίες;

Το μόνο που έχει να κάνει, επομένως η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, είναι να δώσει πλήρη πρόσβαση στο λογισμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλα τα ΚΥΔ και σε όλους τους αγρότες.

Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Και ο έχων άριστες νομικές γνώσεις υπουργός, …μπορεί και οφείλει να το ψάξει.

  • Θα του λέγαμε, αν δεν έχει το χρόνο να το αναθέσει σε κάποιον σύμβουλο, αλλά, αν κρίνουμε απ’ τις πρόσφατες επιλογές, …ας το αφήσει καλύτερα. Διότι, κατά το «δείξε μου τον φίλο σου», εδώ ισχύει το «δείξε μου τον σύμβουλό σου να σου πως τι θα αποφασίσεις».

Από αυτές τις αποφάσεις, όμως, κρινόμαστε όλοι. Και απ’ το τελικό αποτέλεσμα. Όσα ωραία λόγια και να πούμε μεταξύ μας, σε όσα ωραία συνέδρια κι αν πάμε, όσες πανέμορφες ανακοινώσεις κι αν βγάλουμε, …από τις αποφάσεις μας θα κριθούμε και απ’ το αποτέλεσμα που αυτές θα φέρουν.

Από παχιά λόγια και μεγάλες ιδέες, από «φρου-φρου κι αρώματα», χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει.

Το να είσαι στο «Στ. Νιάρχος» και να μιλάς για τους αγρότες, εύκολο είναι! Και ακόμη περισσότερο όταν έχεις φροντίσει να είναι ασφαλές το ακροατήριο! Εκεί, νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη μπορούν με όλη τους την άνεση να πουν…τα δικά τους!

Όσο για τον γενικότερο μεγαλοϊδεατισμό που βλέπουμε να διακρίνει κόσμο και κοσμάκι, εμείς ξέρουμε μόνο ότι, κατά κανόνα, όσοι έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αυτή η ιδέα είναι και η μόνη μεγάλη που πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό τους!

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 1362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία