Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 12:51

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Δήμου Αγρινίου σε μαθητές της Α’ θμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει βασικό άξονα την Εκπαίδευση- Eπιμόρφωση- Προαγωγή. Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’ υλοποιήθηκε με επιτυχία τα σχολικά έτη 2016, 2017, 2018 και 2019 σε περίπου 3000 μαθητές και μαθήτριες.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 διοργανώνονται, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας,  δύο μαθητικοί  καλλιτεχνικοί  διαγωνισμοί  ζωγραφικής σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας με θέματα:

α) «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό,  ζωγραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

β)  «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, ζωγραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

Ο  χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι από 01/11/2019 έως και 15/3/2020 με έκθεση έργων στις 4/4/2020 όπου και θα ανακοινωθούν  τα αποτελέσματα.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις: Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δ. Παπαβασίλη, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 26413-63538,  email   agrotiki­­Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019 --- ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΕΝΑ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ»

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Χρονική διάρκεια: Νοέμβριος 2019 -Μάρτιος
  2. Δεκτές οι συμμετοχές παιδιών νηπιαγωγείων και μαθητών όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων.
  3. Δεκτές όλες οι τεχνοτροπίες στην ζωγραφική καθώς και το κολάζ (μολύβι, κάρβουνο, ξυλομπογιές, νερομπογιές, τέμπερα, μικτή τεχνική).
  4. Σαν βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους χαρτιού ή χαρτονιού κατάλληλο για ζωγραφική. Τα έργα θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι διαστάσεων μεγέθους 25cmX 35cm, οριζόντιο ή κάθετο (Μπλόκ Ακουαρέλας Ν.3)
  5. Στην κάθε συμμετοχή θα πρέπει να αναγράφεται στην ΠΙΣΩ όψη του έργου και κάτω δεξιά, το ονοματεπώνυμο του παιδιού και η τάξη του σχολείου (πχ Άννα Παπά, Β’ Τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου…..).
  6. Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από υπογεγραμμένη φόρμα του γονέα/κηδεμόνα ότι αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1).
  7. Όλα τα σχολεία και ξεχωριστά όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
  8. Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής στο διαγωνισμό π.χ. μια τάξη σχολείου θα πρέπει να συμπληρωθεί και μια δεύτερη ειδική φόρμα (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2).
  9. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.
  10. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο.
  11. Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν με την άφιξη τους κωδικό αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί στην αξιολόγηση των έργων.
  1. Τα πρωτότυπα έργα έρχονται στην κυριότητα των οργανωτών και δεν επιστρέφονται, θα μπορούν δε να χρησιμοποιηθούν για συμμετοχή σε έκθεση ή για ανατύπωση σε έντυπα του Δήμου.
  2. Επιλεγμένα-έργα-συμμετοχές που θα αποφασισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή και την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα προβληθούν σε έκθεση που θα γίνει σε αίθουσα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια της ανωτέρω δράσης και για χρονικό διάστημα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δεδομένου ότι στις 4/4 είναι η παγκόσμια μέρα αδέσποτων. Η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος έκθεσης θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους.
  3. H αξιολόγηση των έργων θα γίνει από τριμελή Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.
  4. Από το σύνολο των συμμετοχών θα επιλεγούν 12 έργα (δώδεκα) από την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εκτύπωση ημερολογίου του έτους 2021 με ευθύνη και δικαιώματα του Δήμου Αγρινίου. Τα τρία (3) πρώτα θα παραλάβουν δώρα για τη συμμετοχή τους.
  5. Από το διαγωνισμό δε θα υπάρξουν έσοδα για το Δήμο Αγρινίου (εμπορία ή διαφήμιση) και η χρήση των έργων θα γίνει για εκπαιδευτικούς και ζωοφιλικούς σκοπούς.
  6. Οι διοργανωτές δικαιούται να αποκλείσουν οποιαδήποτε ζωγραφική η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς.
  7. Στις 4/4/2020 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ενώ παράλληλα θα γίνει και η βράβευση των νικητών.
  8. Κάθε σχολείο παρακαλείται να αποστείλει όλα τα έργα των μαθητών του συγκεντρωτικά, στο Αγρίνιο, στο γραφείο του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, του Δήμου Αγρινίου (Στέλιου Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30131).
  9. Πληροφορίες- Διευκρινήσεις:Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, τηλ: 2641363538, 2641363452, 2641363456,

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους προαναφερθέντες όρους συμμετοχής συνιστά αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

Κοι Διευθυντές, /ντριες

πιστεύοντας πως η συμβολή σας στον διαγωνισμό θα είναι καθοριστική, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΠΑ, ΠΡΟÏΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ        ΤΣΙΛΙΚΑΣ,        ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ       ΣΧΟΛΙΚΩΝ       ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΎ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 2369 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 21:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.