Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 20:47

Σχολεία Αιτωλοακαρνανίας: Αντίστροφη μέτρηση για τα σχολικά γεύματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καθημερινά θα σιτίζονται 5.000 μαθητές σε συνολικά 88 Δημοτικά σχολεία των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας 

Περί τις αρχές Νοεμβρίου, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα καθημερινά συνολικά 5.000 μαθητές στο νομό να σιτίζονται με γεύματα εγκεκριμένα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστο Κολοβό, τα Δημοτικά σχολεία που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, θα προέρχονται από τους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Συνολικά, τα σχολεία και στους τρείς δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σίτισης του υπουργείου, είναι 88.

xristos kolovos
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

«Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σίτισης επιλέχθηκαν βάσει της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης των οικογενειών των σχολικών μονάδων, όπως επίσης και αν το σχολείο λειτουργεί ως ολοήμερο. Σκοπός, είναι να στηριχθούν οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, ενώ στους ίδιους του μαθητές επιτυγχάνεται εξοικείωση με την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και μαθαίνουν να συνεργάζονται, καθώς θα σιτίζονται όλοι μαζί».

Τα γεύματα, όπως επισημαίνει ο κ. Κολοβός, θα περιέχουν όσπρια, ψάρια, κρέας και κοτόπουλο, ανάλογα την ημέρα και το πρόγραμμα, όπως επίσης και σαλάτα εποχής. «Η εταιρεία θα αποστέλλει αεροστεγώς συσκευασμένα τα γεύματα τα οποία θα διαφέρουν ανάλογα με την ημέρα και το πρόγραμμα σίτισης και θα περιλαμβάνουν όσπρια, ψάρια, κρέας και κοτόπουλο, όπως και σαλάτα εποχής. Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε Δημοτικά σχολεία και από την Αιτωλοακαρνανία επιλέχθηκε από το υπουργείο να συμμετάσχουν μόνο δημοτικά των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 857 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.