Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 14:18

Συνεργασία του Φωκίωνα Ζαΐμη με την Συνομοσπονδία «Ελλάν Πασσέ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαίμης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοίκησης Ομοσπονδίας Πατρών, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και Νεολαίας Ρομά κάτω Αχαΐας και ειδικό γραμματέα της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», Αντώνιο Μπατζαλή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα των Ρομά και ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι φορείς εκπροσώπησης των Ρομά.

Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο ζήτημα απασχόλησης των Ρομά και ιδίως των νέων.

Επιπλέον δε, ο κ. Ζαίμης διαβεβαίωσε, ότι στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) θα εξεταστούν στοχευμένες παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να επιλυθούν και άλλα χρόνια προβλήματα σε ζητήματα υποδομών υγιεινής, αλλά και εκπαίδευσης.

Διαβάστηκε 741 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.