Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας.

Το τελευταίο βιβλίο του πολυγραφότατου συγγραφέα Γιάννη Μιχ. Καρακώστα (άνω των 40 βιβλίων) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Σοφοθεραπευτική» παρουσιάστηκε στο Παπαστράτειο μέγαρο Αγρινίου την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2019 στο φιλομαθή κοινό της πόλης.

Τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κυρία Λιάνα Τζανουλίνου – Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Βλαχερνών».

Τον συγγραφέα προλόγισαν και ανέλυσαν το έργο του τρεις καταξιωμένοι γιατροί της πόλης του Αγρινίου, ο κ. Ανδρέας Φωτάκης, ωτορινολαρυγγολόγος, ο κ. Ιωάννης Βελαώρας, χειρούργος οφθαλμίατρος και η κ. Μάγδα Μιχαηλίδου, ειδική παθολόγος.

Ο Γιάννης Καρακώστας χαιρέτισε τους «λίγους αλλά εκλεκτούς»-είναι τα λόγια του-ακροατές και με προβολή διαφανειών προχώρησε στην περιγραφή της νέας μεθόδου θεραπείας για ασθένειες που τυραγνούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Αναφέρθηκε και επικαλέστηκε τα σοφά συμπεράσματα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων περί της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων.

Τόνισε ότι το σύνολο των ασθενειών που μαστίζει την ανθρωπότητα θα μπορούσε να προληφθεί και να αποφευχθεί η χρήση φαρμάκων, εφαρμόζοντας απλούςκανόνες που απορρέουν από την μελέτη και την κατανόηση της φιλοσοφίας, ανεξαρτήτως της μόρφωσης εκάστου ατόμου.

Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε απαγγελία φιλοσοφικού του ποιήματος, και κατόπιν δέχθηκε ερωτήσεις και έδωσε «φιλοσοφημένες» απαντήσεις που απορρέουν από το έργο του.

Ο Γιάννης προσπάθησε και «συγκράτησε» την όλη εκδήλωση μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο για να μην κουράσει το ακροατήριο.

Το βιβλίο του υπέγραψε σε όσους τυχερούς προμηθεύτηκαν την πρωτοποριακή αυτή εργασία που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδόθηκε χάρις στην τόλμη του συγγραφέα ο οποίος έδωσε έτσι την ευκαιρία σε μελετητές όλων των επιπέδων να «σοφοθεραπευτούν».

sinidisi.gr