Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 23:52

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες αρχές για το επικίνδυνο άλσος του Πενταλόφου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέχρι τον Υπουργό Περιβάλλοντος έφτασαν οι κάτοικοι του Πενταλόφου, οι οποίοι με ψήφισμα διαμαρτυρίας επισημαίνουν τους κινδύνους, καταγγέλλουν την αδράνεια και αδιαφορία των τοπικών αρχών και ενημερώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατό μέσο για να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής δημόσιος χώρος για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και το Σωματείο Ανάδειξης "ΑΧΕΛΩΟΣ" απέστειλαν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόσφατη (4/10) καταστροφή του άλσους Πενταλόφου Μεσολογγίου που εγκυμονεί κινδύνους με τα γερασμένα υπέρψηλα πεύκα.

Οι κάτοικοι, στο πλαίσιο των ενεργειών, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για το θέμα και να ζητήσει την άμεση επίλυσή του από τις αρμόδιες αρχές.

Tο θέμα του άλσους Πενταλόφου είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για το χωριό των Οινιάδων και μετά την πρόσφατη καταστροφή του από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 4 Οκτωβρίου 2019 έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τους αγανακτισμένους και ξεσηκωμένους κατοίκους του Πενταλόφου, αποστείλαμε σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου ένα κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για να εισακουστεί η φωνή των συγχωριανών μας.

Δυστυχώς, χρόνια τώρα, οι τοπικές αρχές εμπαίζουν τους πολίτες με αποτέλεσμα το άλσος Πενταλόφου να καθίσταται ακατάλληλο προς την επίσκεψή αυτών, αλλά ακόμη και να εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές τους.

Με το παρόν ψήφισμα καταγγέλλουμε την αδράνεια, την κωλυσιεργία και την αδιαφορία του Δασαρχείου Μεσολογγίου το οποίο δεν επέδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά ούτε τον απαιτούμενο ζήλο για να ξεπεραστεί γρήγορα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές που καθιστούν μη επισκέψιμο τον δημόσιο χώρο προς τους πολίτες, αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών καθώς βρίσκεται στην πιο εμπορική θέση του χωριού καθώς απέναντι λειτουργούν χώροι εστίασης.

Απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση των πεύκων, την ολική αναδάσωση του χώρου, την επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης και την διατήρηση του χαρακτήρα του δημοσίου δάσους, ώστε να αποκλεισθεί η διάθεση αυτού για άλλο σκοπό, παρά μόνο για την παραμονή των επισκεπτών του κυρίως κατοίκων της περιοχής.

Ζητάμε την άμεση συνεργασία για την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης για την δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς πάρκου για τους συμπολίτες μας.

Γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση που αντιληφθούμε εκ νέου περίπτωση μη ελέγχου, αναιτιολόγησης ή σιωπηρής απόρριψης προς το δίκαιο αίτημά μας, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νομικό δικαίωμά μας, προκειμένου να αποτρέψουμε την δραματική υποβάθμιση ενός δημόσιου χώρου και να προστατεύσουμε τη σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα των πολιτών και ιδίως των παιδιών μας.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

(ακολουθεί το ψήφισμα και οι φωτογραφίες)

Από το Σωματείο Ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ»

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 814 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 00:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.