Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 19:03

Καταναλώνουμε τοπικά - τρεφόμαστε υγιεινά: συνεχίζονται οι δράσεις από τον Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά είχε το Δημοτικό Σχολείο στη Σκουτερά, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση για τα τοπικά προϊόντα και την αγροδιατροφή.

Συνεχίζεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημερώσεων του Δήμου Αγρινίου  σε συνεργασία με την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προστασία και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με γενικό τίτλο: «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικές  με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθηση τους σε ομάδες  και σχολεία.

Στόχος είναι η προβολή  της αξίας των τοπικών προϊόντων, αλλά και η  ενημέρωση για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρησή τους.

  • Τέτοια προϊόντα είναι η επιτραπέζια ελιά, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια, τα κηπευτικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα  που αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής.

Πρόκειται για τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες, υγιεινά, ποιοτικά, που συντηρούν τη βιοποικιλότητα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, λόγω της φυσικότητάς τους, της τοπικής προετοιμασίας τους και τις συντομότερες διαδρομές διακίνησής τους.

Η παραγωγή μικρής κλίμακας διαφυλάττει τοπικές παραδοσιακές τεχνικές και πρακτικές, τεχνογνωσία, εξοπλισμό και συνήθειες, νοοτροπίες και τρόπους έκφρασης, μιας παράδοσης που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά αποτελώντας  βασικό στοιχείο της ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών και μοχλό ανάπτυξης.

Διαβάστηκε 1166 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία