Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:50 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 14:17

Πληρωμές, κουτσομπολιά και μια πρόταση-πρό(σ)κληση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότερα από 683 εκατομμύρια ευρώ παίρνουν σήμερα οι αγρότες. Όποιος θέλει μερίδιο, …να γίνει αγρότης!

Στο προηγούμενο σχόλιο της στήλης εξηγήσαμε, όσο πιο απλά μπορούσαμε, ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων α δικαιούνται οι αγρότες, ότι είναι δικά τους λεφτά, ότι δεν τους χαρίζει κανείς επειδή είναι ομορφόπαιδα.

  • Εξηγήσαμε ότι επειδή στην ευρώπη υπάρχουν κανόνες, τους οποίους πρέπει με ζημιά να ακολουθούν οι αγρότες, έρχεται η επιδότηση να αντισταθμίσει τη χασούρα. Και να προσφέρει ασφαλή, υγιεινά τρόφιμα για όλους τους υπολοίπους, να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος.

Εξηγήσαμε ακόμη ότι δεν είναι μόνο οι αγρότες που επιδοτούνται. Είναι και όλοι οι άλλοι. Ας ψαχτούμε λίγο. Ας δούμε πως ανοίξαμε το μαγαζί, με ποιο πρόγραμμα πήραμε τον υπάλληλο κτλ κτλ. Ωστόσο, ημέρα πληρωμών σήμερα και παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος τα λεφτά των αγροτών περιμένει (π.χ. ο ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας στο Ρέθυμνο περιμένει να πληρωθεί ο αγρότης απ’ το Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας…για να πάρει τα ενοίκια του σπιτιού που νοικιάζει στον φοιτητή γιό του), δεν λείπουν οι γνωστές ανοησίες για τους «αγρότες που ζουν απ’ τις επιδοτήσεις».

Αναφορές που στον πυρήνα τους έχουν τη γνωστή φιλοσοφία του «να ψοφήσει η γίδα του γείτονα», …έστω και αν από αυτή τη γίδα παίρνουμε κι εμείς το γάλα των παιδιών μας!

Και επειδή πολλά και διάφορα ακούμε κάθε φορά, έχουμε μια πρόταση να κάνουμε σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι ο αγρότης έχει βρει την κότα με τα χρυσά αυγά: Να γίνουν αγρότες!

Αφού νομίζουν ότι όλα είναι τόσο ρόδινα, ότι το χρήμα ρέει άφθονο, ότι θα κάθονται και θα πέφτουν οι επιδοτήσεις, …είναι τόσο απλό: Γιατί δεν αφήνουν το ωραίο τους γραφειάκι και να πάνε στη λάσπη και στην κοπριά να γίνουν αγρότες και να ζουν άνετα, όμορφα κι ωραία, αναπνέοντας τον καθαρό αέρα στα πανέμορφα βουνά της πατρίδας μας;

Καθόλου ρητορικό δεν είναι το ερώτημα. Η πρό(σ)κληση ισχύει. Και για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται, εδώ είμαστε, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Και όχι μόνο να γίνουν οι ίδιοι αγρότες, αλλά να κάνουν και τα παιδιά τους! Γιατί, δηλαδή, να παιδεύονται να τα κάνουν επιστήμονες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους;

Ιδού η Ρόδος, κύριοι, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Και θα τη βρούμε την άκρη. Όλο και κάποιο χωραφάκι θα υπάρχει, όλο και κάποιο προγραμματάκι για την επιδότηση, αφού αυτό είναι το θέμα μας. Να σας δούμε, λοιπόν!

  • Αυτά, …διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το καλαμπούρι με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Κατά τα λοιπά, ναι, για όσους καλόπιστα ασκούν κριτική, σαφώς και έχουν γίνει λάθη μεγάλα, σαφώς και δεν αξιοποιήθηκαν τα προγράμματα και οι επιδοτήσεις για την αγροτική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό, σαφέστατα και υπάρχουν και στον αγροτικό χώρο, όπως σε όλους τους κλάδους, φαινόμενα που …είναι ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους να τα εντοπίσει και να τα περιορίσει, μέχρι τελικής εξαφάνισης.

Διαβάστηκε 1011 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία