Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 21:24

Μύθοι και αυταπάτες σχετικά με την Τουρκία - Μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Ενώ η Τουρκία κινείται στρατιωτικά, σαρώνοντας περιοχές της Συρίας και πραγματοποιώντας γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, η Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και οι "αναλυτές" σε μεγάλο βαθμό αντιλαμβάνονται την κατάσταση μέσα από παραπλανητικές εκτιμήσεις και αναγνώσεις γύρω από τα γεγονότα.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την προεδρική εκλογή στην Τουρκία ένας μεγάλος θόρυβος ξεκίνησε που ήθελε την πτώση του Ερντογάν, την οικονομική καταστροφή και την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Όλα αυτά, δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά αντίθετα διαψεύστηκαν ηχηρά.

α. Η Τουρκία ενεργεί επίθεση μεγάλης κλίμακας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία συμφώνησαν καν στην φραστική καταδίκη της πολεμικής της δράσης. Άρα, η περιβόητη «απομόνωση» είναι μόνον στο μυαλό των αναλυτών. 

β. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου που αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα γενικότερα, όπως φαίνεται δεν σημαίνει για την Τουρκία τίποτα. Οι θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου , επίσης αδιαφορούν για την πλήρη καταπάτησή του. Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι ελάχιστα μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτό.

γ. Η Ε.Ε την οποία το σύστημα θεωρεί εδώ και δεκαετίες ως την κορυφαία επιλογή συμμαχίας αλλά και πιθανής ομοσπονδίας, όχι μόνον παραμένει σε ανακοινώσεις ανάξιες λόγου αλλά και όταν αποφασίζει να δράσει όπως με το εμπάργκο όπλων, αναφέρεται μετά την εκτέλεση των παραγγελιών... που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα έχουν ξεχαστεί σε δυο μήνες. Σημειώνουμε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διατηρούν στην Τουρκία.

δ. Η καθολική στάση των Τούρκων αθλητών με τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις στο παγκόσμιο τύπο, μαρτυρούν την πλήρη ταύτιση του τουρκικού λαού στην πολεμική του προσπάθεια. Διαψεύδονται, άρα, πανηγυρικά όσοι θέλουν την αντίδραση των Τούρκων πολιτών. Έχουμε τονίσει ότι σε συντριπτικά ποσοστά και ανεξάρτητα από την προέλευση τους όλες οι δυνάμεις στην Τουρκία συμφωνούν στις εθνικές τους επιδιώξεις όπου εντάσσονται και οι, εναντίον της Ελλάδας, βλέψεις.

ε. Η επίθεση στη Συρία σημαίνει και πρακτικά το τέλος της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτό ας το λάβουμε όλοι σοβαρά όταν αναλύουμε τις εξελίξεις. Είναι, ιδιαίτερα κρίσιμο, να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα νομικής αντίληψης.

στ. Η Ελλάδα, μοιραία είναι ο επόμενος στόχος. Η προετοιμασία μας σε όλα τα επίπεδα και η αποδέσμευση από την παραπληροφόρηση, την ψευδολογία και την φοβική συμπεριφορά είναι κρίσιμη..

*O Εμμανουήλ Ν. Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2118 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.